Lindsey Davis, l'emperadriu de la novel·la històrica, fitxa per Ediciones B

Publicarà a partir del juny la sèrie protagonitzada per Flavia Alba, filla del detectiu romà Marco Didio Falco

Lindsey Davies, el 2012, durant una visita a Barcelona.

Lindsey Davies, el 2012, durant una visita a Barcelona. / MIQUEL MONFORT

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

L’emperadriu de la novel·la negra històrica ambientada en l’antiga Roma, Lindsey Davis, tornarà a les llibreries espanyoles l’1 de juny amb Mater familias, novel·la protagonitzada per Flavia Albia, filla adoptada a Britania per Marco Didio Falco, detectiu a la Roma imperial que va arribar a inspirar 20 de les novel·les de l’escriptora britànica. Aquesta serà la primera que publicarà amb el seu nou segell a Espanya, Ediciones B. L’editorial del Grup Zeta també iniciarà un pla de recuperació de totes les novel·les de Marco Didio Falco.

    Després d’aturar la seva sèrie sobre el detectiu, iniciada el 1989, amb Némesis (2010) i provar amb diverses novel·les situades en altres períodes històrics, Davis, pionera en la hibridació de la història de la Roma imperial i el gènere negre amb un protagonista que podria definir-se com un Marlowe amb sandàlies, s’ha centrat en la sèrie encapçalada per la filla adoptiva del seu personatge, que ha assumit la mateixa feina que el seu pare, el de delatrix durant el mandat de l’emperador Domicià.

Notícies relacionades

    Iniciada amb Los idus de abril (2013) i El enemigo en casa (2014), la sèrie de Flavia Alba prossegueix amb Mater familias (Deadly election, en anglès) i Davis acaba de publicar el quart títol, The graveyard of the Hesperides. A Mater familias, Flavia investiga l’origen d’un cadàver mentre la ciutat bull en plenes eleccions, unes circumstàncies en què la feina d’una delatrix és clau per tacar la reputació del candidat rival.

    Davis va aconseguir el 2009 el premi de Novel·la Històrica Ciutat de Saragossa i el 2013 el Bàrcino de Novel·la Històrica. Durant la visita a la ciutat, davant la petició que hi situés l’acció d’alguns dels seus llibres, va prometre que estudiaria la possibilitat de traslladar-hi Flavia Albia en alguna de les noves novel·les.