El gosset sodomita de Pilarín Bayés

La dibuixant publicarà el mes de març, amb textos d'Òscar Dalmau, un explícit 'Abecedari per a adults' que pot traumatitzar tota una generació de catalans

LIBRO DE PILARIN BAYES Y OSCAR DALMAU

LIBRO DE PILARIN BAYES Y OSCAR DALMAU

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tota una generació de catalans que han crescut llegint el conte del Patufet, la història de la Generalitat o del cos dels Mossos d'Esquadra o la biografia de Gaudí il·lustrats pels innocents dibuixos de Pilarín Bayes estan a punt de tenir un trauma que els farà replantejar les imatges que han marcat la seva infància. ¿Què devia representar verdaderament la llarga barretina del Patufet? ¿Quins pensaments s'amagaven darrere d'aquells somriures beatífics? El culpable d'aquesta experiència potencialment pertorbadora és l''Abecedari per a adults', amb textos d'Òscar Dalmau i dibuixos de Pilarín Bayés, que el 23 de març publicarà la nova editorial Catedral.

Ahir a la nit, Dalmau llançava la primera pedra al difondre al seu compte de Twitter el primer dels dibuixos, corresponent a la S de l'edició en català (n'hi haurà una altra en castellà, amb lleus diferències, entre elles la pàgina, és clar, dedicada a la 'ñ'). 'L'schnauzer Serafí sodomitza un santbernat simpàtic', diu la llegenda. El dibuix, un exemplar d'aquesta raça de gos amb nom de salsitxa picant, dalt d'una escaleta, satisfà frenètic un enorme santbernat, amb barrilet i tot, que somriu complagut. Amb aquest mateix somriure, només un tret, que hem vist tantes vegades a la cara d'un policia municipal que ajuda un nen a travessar un carrer en un fullet d'educació viària il·lustrat per la dibuixant d'Osona, o en una auca nadalenca.

Notícies relacionades

Així presenta l'editora de Catedral, Iolanda Batallé, el contingut d'aquest àlbum il·lustrat: "Un llibre instructiu que ajudarà els majors d'edat a memoritzar totes les lletres de manera amena (...) Aquesta obra conté tots els ingredients per convertir-se en un 'best-seller': drogues, acció, violència gratuïta, alcohol, morts, explosions, sang, insults, sexe explícit i parafílies diverses".

Les perversions aniran de la A a la Z (que correspondrà a la paraula zoofília). No, Patufet i el bou no utilitzaran cap cavitat corporal amb propòsits perversos. 'Zacarías el zoófilo del zoológico se zumba a Zoe", ha escrit Dalmau.