El jurat del Concurs Viñas alaba la qualitat dels joves cantants

Aquest diumenge els guanyadors, seleccionats entre 566 participants, oferiran una gala al Gran Teatre del Liceu

fcasals32457755 icult teresa berganza foto a  bofill160118192249

fcasals32457755 icult teresa berganza foto a bofill160118192249

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Un total de 566 cantants –30 d’espanyols– procedents de 60 països participen aquesta setmana a Barcelona en l’última fase del prestigiós Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, que compta amb el suport dels coliseus més importants del món, com els de París, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Pequín, San Francisco, Madrid i Moscou, després de la incorporació del Teatre Bolxoi. Tots ells han acollit proves preliminars.

La satisfacció de Christina Scheppelmann, directora artística del Liceu, davant la 53a edició del concurs dóna una idea de la qualitat dels participants. «El nivell que hem vist fins ara promet», va destacar Scheppelmann, que aquest any compta en el jurat amb llegendes de la talla de Teresa Berganza i Simon Estes.

Notícies relacionades

Si una cosa lamenten aquests veterans de la lírica és la falta de tècnica de les joves promeses. «Les presses de la nostra època dificulten una bona formació, llarga i completa», va criticar Berganza.

El Conservatori Superior de Música del Liceu és l’escenari  aquests dies de les proves classificatòries. La gran final es portarà a terme aquest mateix divendres al Liceu. El veredicte es farà públic dissabte i diumenge els guanyadors protagonitzaran una gala al Gran Teatre acompanyats de l’orquestra del coliseu.