'Spoilers are coming'. Regal d'un agraït George R. R. Martin

L'autor de 'Juego de tronos' ha confirmat que el sisè llibre no arribarà a temps, que la sèrie de TV s'avançarà i avança ell mateix els casos en què ja ho ha fet

George R. R. Martin ’Juego de tronos’

George R. R. Martin ’Juego de tronos’ / AFP/ VALERIE MACON / KEVORK DJANSEZIAN

4
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

Aquest dissabte, George R. R: Martin, l'autor de la sèrie de llibres 'Cançó de gel i foc' en què està basada la sèrie de TV 'Juego de tronos', va deixar gelats els seus fans. Confirmava en el seu blog que no ha sigut capaç d'entregar el sisè dels seus llibres,'Vents d'hivern', el 31 de gener del 2015, la data límit marcada per aconseguir que arribés a les llibreries aquesta primavera, abans de l'inici de la sisena temporada de 'Juego de tronos' a la HBO, prevista per a l'última setmana d'abril. Així que, reconeixia Martin, que confessa no tenir ni idea de quan acabarà el llibre, en la nova temporada succeiran fets que encara no han aparegut en els llibres. És a dir, el lector trobarà en la pantalla un 'spoiler' rere l'altre que pot arruïnar-li la lectura, al cap d'uns mesos, del llibre.

O no. 

La reacció dels seus seguidors ha sigut segons sembla majoritàriament positiva. Almenys dels que han deixat missatges a Martin en el seu blog. Cosa que ell ha agraït, alleujat, en el seu últim 'post', titulat 'Gràcies'.

"L'efusió de suports en resposta al meu 'post' sobre 'Vents d'hivern' ha sigut increïble. Moltes gràcies a tots vosaltres. Hi havia 40 pantalles de comentaris al 'post' en el moment en què m'he connectat aquest matí. Encara no he sigut capaç de llegir-ne ni la meitat. (...) Però no us puc dir quant agraeixo les paraules amables i els bons desitjos", escriu George R. R. Martin, que ha canviat l'estat que sol adjuntar al final dels seus comentaris de "deprimit" (ahir va explicar que després del retard de l'escriptura del llibre hi havia "mals moments" en la seva vida personal) a "rejovenit".

ALERTA: 'SPOILERS' MASSIUS  

Però potser per consolar els fans que no siguin tan comprensius, en el seu missatge del 2 de gener, els advertia: "Hi haurà certs girs en la trama i revelacions en la sisena temporada de 'Juego de tronos' que encara no han succeït en els llibres. Durant anys els meus lectors han anat per davant dels espectadors. Aquest any succeirà al contrari".

I a continuació adjuntava un llarg paràgraf en què puntualitzava que cada vegada la sèrie i els llibres divergien cada vegada més entre ells, de manera que hi podria haver trames de la nova temporada que no fossin 'spoilers' del llibre, sinó que a 'Vents d'hivern' podrien no succeir, o fer-ho d'una manera molt diferent.

De fet, això ja ha sigut així en les cinc temporades emeses fins ara. I per demostrar-ho, George R. R. Martin adjunta una llarga llista d'exemples carregadeta de 'spoilers' per a qui hagi llegit els llibres però no la sèrie, o hagi vist la sèrie però no hagi llegit els llibres. Aquí tenim, tal com el mateix Martin els ha deixat escrits en el seu blog (mantenim els noms dels personatges en anglès).

AQUÍ COMENCEN... 

Notícies relacionades

Per començar, Martin adverteix: "Si no ha vist les cinc temporades i llegit els cinc llibres, pari de llegir aquí". Així que segueixin les instruccions del mestre. Si no ho fan, és sota la seva absoluta responsabilitat... Això sí: Martin es cobreix les espatlles i no diu ni una sola paraula de Jon Snow.

"Tingueu només en compte això. Mag, Irri, Rakharo, Xaro Xhoan Daxos, Pyat Pree, Pyp, Grenn, Sir Barristan Selmy, la reina Selyse, la princesa Shireen, la princesa Myrcella, Mance Rayder i el rei Stannis han mort tots en la sèrie, però estan vius en els llibres. Alguns d'ells també moriraran en els llibres, sí... però no tots d'ells, i alguns moriran en moments diferents o de formes diferents. Balon Greyjoy, per un altre costat, ha mort en els llibres, i està viu en la sèrie. Els seus germans Euron Ojo de Cuervo i Victarion encara no han aparegut (¿ho faran? No ho diré). Mentrestant ,Jhiqui, Aggo, Jhogo, Jeyne Poole, Dalla (i el seu fill) i la seva germana Val, la princesa Arianne Martell, el príncep Quentyn Martell, Willas Tyrell, Sir Garlan el Gallardo, Lord Wyman Manderly, Shavepate, Green Grace, Brown Ben Plumm, el Tattered Prince, Pretty Meris, Bloodbeard, Griff i Young Griff, i molts més, no han tingut cap paper en la sèrie; i no obstant segueixen sent personatges dels llibres. Molts són personatges que apareixen com a narradors des del seu punt de vista, i fins i tot aquells que apareixen així pot ser que no tinguin papers significatius en la història que seguirà en 'Vents d'hivern' i 'Un somni de primavera' [el setè llibre que ha de tancar la sèrie, que tal com anem, amb cinc anys ja entre la publicació del cinquè llibre i la no publicació del sisè és evident que arribarà quan la història ja s'hagi acabat a la TV; així que o Martin decideix que tinguin dos desenllaços diferents, o potser els seus lectors al final no acabin sent tan comprensius])".