Les altres pel·lícules de 'Star Wars'

A més de la saga principal, es preparen títols sobre els espies rebels, Han Solo i Boba Fett

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

'Star Wars' no s'acaba mai. Des del 2016 i després del previsible 'boom' en taquilla del setè episodi de la saga, The Walt Disney Company planeja tenir una nova pel·lícula galàctica cada any a les cartelleres. Es tracta de capitalitzar la seva adquisició fa tres anys de Lucasfilm, que va produir les sis pel·lícules anteriors, per 4.000 milions de dòlars.

Disney i Lucasfilm planegen dos tipus de noves entregues. Per un costat hi haurà les seqüeles o pel·lícules de saga, juntament amb altres d'antologia que funcionaran de forma autònoma. Ja n'hi ha tres de les segones en preparació, amb estrenes previstes per al 2016, 2018 i 2020. A imatge i semblança de l'Univers Cinematogràfic de Marvel, l'univers 'Star Wars' s'estendrà fins a l'infinit a través de seqüeles, 'spin-offs', sèries televisives, llibres i tebeos.

 “Durant la batalla, els espies rebels han aconseguit apoderar-se dels plànols secrets de l'arma total i definitiva de l'Imperi, l'Estrella de la Mort…”, deia el pròleg de 'La guerra de les galàxies'. Els plànols van servir com a MacGuffin i motor de l'acció, però dels espies rebels se'n va saber poca cosa més.

El desembre del 2016 hauríem de saber-ne alguna cosa més gràcies a 'Rogue One', la primera de les pel·lícules d'antologia, amb Gareth 'Godzilla' Edwards com a director. Hi veurem com un grup de lluitadors de la resistència s'uneixen per a la difícil missió de robar aquells famosos plànols. L'acció se situa entre els episodis III i IV, però més a prop del quart. Felicity Jones, la soferta esposa de Stephen Hawking a 'La teoría del todo', lidera un repartiment que inclou Diego Luna, el sempre fascinant Ben Mendelsohn, Forest Whitaker i Mads Mikkelsen.

LES AVENTURES DEL JOVE HAN SOLO

“Quan era un nen al pati, ens barallàvem un munt per veure qui feia de Han Solo”, va declarar a IGN el director Chris Miller, encarregat (amb el seu habitual col·laborador Phil Lord) de l''spin-off' sobre el famós contrabandista. “És un dels millors personatges que s'hagin creat mai”.

Segons 'The Hollywood Reporter', més de 2500 actors han passat pel càsting per interpretar el jove Solo, incloent-hi cares famoses com Ansel Elgort ('Bajo la misma estrella'), Chandler Riggs ('The walking dead'), Milers Teller ('Whiplash'), Aaron Taylor-Johnson (Quicksilver a 'Los Vengadores') i la revelació de la sèrie de culte 'Mr. Robot', Rami Malek.

Miller i Lord tenen temps per triar, perquè la producció no arrenca fins al gener del 2017. El film sobre Solo s'estrenarà als EUA el cap de setmana del Dia dels Caiguts de l'any següent.

UN MALVAT FAVORIT

El tercer títol d'antologia previst gira al voltant de Boba Fett, el malvat caça-recompenses de cara oculta i atractiu 'jet pack'. Amb només alguns minuts en pantalla en la trilogia original va apassionar els espectadors.

Notícies relacionades

Simon Kinberg (de la saga 'X-Men') va ser elegit per escriure-la, mentre que Josh Trank (la 'Chronicle' del qual tenia una mica de 'X-Men' en clau 'found footage') s'encarregaria de dirigir-la. Però Trank va sortir del projecte enmig de rumors d'actitud problemàtica en el rodatge de 'Cuatro fantásticos'.

Encara no hi ha director nou fitxat, però fa uns quants mesos Kennedy va calmar els fans de Fett: tot segueix en marxa. “Encara és una de les històries que volem explicar”, va assegurar a 'Entertainment Weekly'. “Hi ha molta tecnologia innovadora involucrada en el que farem amb aquesta història, així que per moltes raons, ens va semblar bé ajornar aquest projecte [en principi s'havia d'estrenar el 2018, any ara ocupat pel film de Solo]. Però encara l'estem desenvolupant, per descomlptat”.

Temes:

Star Wars