fi de la novena edició d'entrades a preu reduït

La Festa del Cine reuneix dos milions d'espectadors

La xifra supera en el 23% la del maig però no arriba als 2,2 del 2014

Cues despectadors a les taquilles del Palau Balañà, aquesta setmana durant la Festa del Cine.

Cues despectadors a les taquilles del Palau Balañà, aquesta setmana durant la Festa del Cine. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ / MADRID

La Festa del Cine ha complert el seu objectiu en aquesta novena edició, arribar als dos milions d'espectadors. Segons les xifres oficials proporcionades per la consultoria Rentrak, s'han venut 2.005.546 entrades al llarg dels tres dies que ha durat la promoció en què s'ha pogut disfrutar del millor cinema d'estrena a un preu reduït de 2,90 euros.

No s'ha aconseguit arribar a la xifra rècord del 2014 per aquestes mateixes dates, en què es va superar la frontera dels dos milions fins a arribar als 2,2, però sens dubte suposa un notable creixement respecte de l'edició celebrada el maig passat, que es va quedar en 1,6 milions.

Sembla que la tardor li va bé a la Festa del Cine. Hi ha més varietat de títols a la cartellera i el canvi d'hora, segons els responsables, convida a acostar-se a les sales. El resultat es tradueix en un 23% més d'assistència respecte de l'anterior cita, cosa que suposa una empenta en la taquilla per a bona part dels títols que es poden trobar actualment a la cartellera.  

La pel·lícula vencedora en aquesta ocasió, la que més espectadors ha congregat, ha sigut l'odissea de ciència-ficció de Ridley Scott protagonitzada per Matt Damon, Marte. Ja havia liderat el box office en les últimes setmanes en una seriosa pugna amb la proposta d'animació Hotel Transsilvània 2, que finalment ha quedat la segona en el rànquing. La medalla de bronze d'aquesta edició ha sigut per a la comèdia El becario, amb Anne Hathaway i Robert De Niro com a principal reclam, seguida per la cinta d'acció fantàstica El último cazador de brujas, amb Vin Diesel.

CINTES ESPANYOLES

Notícies relacionades

Entre les cinc primeres entra una pel·lícula espanyola, Mi gran noche, l'esperpèntic vodevil coral d'Álex de la Iglesia en què destaca la participació del cantant Raphael. Les altres dues cintes nacionals preferides han sigut Truman, en el lloc número set (que precisament va fer coincidir l'estrena amb aquestes dates), i Regresión, d'Alejandro Amenábar, en el nou, després d'un mes llarg a la cartellera.

La primera jornada de la Festa del Cine, la del dimarts dia 3, va congregar un total de 495.368 espectadors, un 53% més que el mateix dia de l'edició anterior. Durant la segona es van vendre 781.286 entrades, un 131,5% superior respecte al maig (aquells dies es van jugar partits de Champions). L'últim dia va reunir un total de 711.202 espectadors, un 942% més que un dijous ordinari, cosa que demostra la repercussió que ha assolit aquesta iniciativa com una forma d'incentivar l'assistència a les sales de cine com a hàbit social i cultural.