Paul Anka i Johnny Hallyday actuaran al Suite Festival

Sopa de Cabra inaugurarà la segona edició al Liceu amb el nou disc, 'Cercles'

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Johnny Hallyday, Paul Anka, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Sopa de Cabra, Julieta Venegas, Ma-nuel Carrasco, Chris Cornell i Michel Camilo són els primers artistes anunciats del Suite Festival. El 17 de gener, Sopa de Cabra inaugurarà la segona edició del certamen musical amb el seu esperat disc Cercles, en el primer dels 12 concerts de gèneres diversos que acollirà el Gran Teatre del Liceu.

A aquests primers vuit concerts s’hi afegiran quatre més en pròximes dates, va anunciar Juli Guiu, president de la promotora Ediciones Musicales Clipper’s i director del Festival, que aquest dimecres va presentar el cartell al Saló dels Miralls del Liceu. Roger Guasch, director general del Gran Teatre, va destacar que el certamen és una de les apostes del coliseu líric per «trencar barreres i que un nou públic vingui i conegui el Liceu». La temporada passada, el Gran Teatre va ingressar 115.500 euros nets gràcies al Suite Festival. «Més enllà dels diners, el més important per a nosaltres és connectar amb nous públics a qui poder atraure a l’òpera mitjançant promocions creuades», va assenyalar Guasch.

LLEGENDES DE LA MÚSICA

El retorn del cantant i compositor canadenc Paul Anka el 30 de gener (se’l va poder veure el 2014 clausurant el Festival Jardins de Pedralbes) i l’actuació de l’històric rocker francès Johnny Hallyday el 8 de març oferiran la possibilitat de veure en directe dues llegendes de la música. Hallyday adaptarà al Liceu un gran xou amb més de 20 músics en el que serà el seu debut a Catalunya.

També serà especial el concert que el cineasta Emir Kusturica farà acompanyat del seu grup The No Smoking Orchestra, el 21 de març, i que permetrà reviure moments clau de la seva filmografia en una actuació única, ja que fins ara és l’única prevista en territori espanyol. La mexicana Julieta Venegas presentarà a Barcelona el seu últim disc, Algo sucede, el 10 d’abril, i Manuel Carrasco, Bailar el viento, tres dies més tard, el 13 d’abril.

Notícies relacionades

Chris Cornell, guitarrista i cantautor que va adquirir fama per ser el vocalista de Soundgarden i Audioslave, desgranarà les cançons del seu Higher truth el 21 d’abril; i l’aclamat pianista de jazz de Santo Domingo Michel Camilo serà l’encarregat de tancar el festival el 18 de maig.

Les entrades, de 15 a 190 euros, ja estan a la venda a www.suitefestival.com i www.ticketmaster.com. La primera edició va tenir un pressupost d’1,2 milions d’euros. Es van fer nou concerts i hi va haver el 91% d’ocupació. Aquesta vegada els promotors parteixen d’un pressupost més alt, 1,5 milions d’euros, i tres concerts més «com a mínim», va dir Guiu. El preu mitjà de les entrades segueix al voltant dels 55 euros.