Més manga que mai

Les entrades per dissabte s'han esgotat i les de diumenge s'acabaran en pocs dies, segons anuncia Ficomic

El Saló del Manga batrà de nou el rècord d'assistents després d'ampliar l'espai fins a 60.000 metres quadrats

Imatge d’’Akame ga kill!’, de Tetsuya Tashiro.

Imatge d’’Akame ga kill!’, de Tetsuya Tashiro.

3
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

Encara queda gairebé una setmana perquè comenci la 21a edició del Saló del Manga de Barcelona -del 29 d'octubre a l'1 de novembre-, però la cita anual amb el còmic i l'animació japonesos comença a assemblar-se més a aquells concerts en què les entrades volen i només els més ràpids hi poden assistir. Aquesta trobada internacional, que l'any passat va reunir 130.000 persones, convertint-se així en una de les fires/festivals de més èxit de la ciutat, batrà novament tots els rècords. De moment, el d'entrades venudes anticipadament ja està superat, perquè quan falten sis dies perquè comenci ja s'han esgotat els tiquets per a la jornada de dissabte i estan a punt d'esgotar-se els de la de diumenge. En total, «més de la meitat del total de les entrades» ja estan venudes, va revelar ahir la directora del Saló del Manga, Pilar Gutiérrez.

Com ha passat els últims anys, l'organitzadora de la cita, Ficomic, ha ampliat novament l'espai del saló. Aquest any ocuparà 60.000 metres quadrats (10.000 més) a Fira Montjuïc, als palaus 1, 2 i 4, a més a més de la plaça de l'Univers. No obstant, les entrades estan limitades a l'aforament disponible, i això, sumat a l'alta demanda altres anys, havia provocat doble cua quilomètrica (literalment): per comprar entrada i per entrar al saló. Per evitar que hi hagi gent que s'hagi d'esperar tres hores per entrar al recinte de la fira, Ficomic va decidir fomentar la venda anticipada a través de la seva web (www.ficomic.com). I la demanda segueix creixent, ja que fa més d'una setmana que es van esgotar les entrades per dissabte. «Amb la venda anticipada pretenem sobretot que sigui més còmode per a la gent, que no hagi de fer dues cues i esperar», va afirmar ahir Gutiérrez. Els dies amb entrades esgotades no hi haurà venda a la taquilla.

MÉS EXPOSITORS I ACTIVITATS

L'ampliació de l'espai va acompanyada del rècord d'estands, amb 173 expositors, un 15% més. Però a més a més de l'habitual zona de botigues (on es vendran les últimes novetats de còmic japonès, animació i marxandatge divers), repeteixen la zona gastronòmica (amb més restaurants japonesos i molts més espais per seure) i la planta dedicada a la cultura japonesa, amb espais de meditació, te, reiki, exposicions i tallers de japonisme i macrobiòtica. L'escenari, amb actuacions de grups japonesos inclosos, tornarà a estar ubicat a la plaça de l'Univers, mentre que aquest any la sala de projeccions torna a estar a dins del recinte i s'hi suma un espai per als cosplayers, aficionats a les disfresses (basades en sèries i còmics).

Les activitats del saló d'aquest any giraran al voltant de diverses temàtiques. Així, tindran protagonisme l'arquitectura en el manga (exposició inclosa), la gastronomia japonesa i en especial el sake -licor nipó- (assistirà al saló Miss Sake, l'equivalent nipó a la Reina del Cava), els dracs (exposició), el 70è aniversari del bombardeig atòmic sobre Hiroshima i Nagasaki (a més a més d'una exposició, està convidada a la fira una supervivent del bombardeig, que explicarà com va viure aquell moment i les conseqüències derivades), Star Wars (serà present al saló l'il·lustrador japonès d'aquesta saga, Tsueno Sanda) i Super Mario, que compleix 30 anys aquest 2015 i que comptarà amb un gran espai dedicat al lampista més famós de tots els temps (Nintendo també repartirà gorres vermelles a tots els assistents).

AUTORS CONVIDATS

El Saló del Manga és un lloc on fer compres, visitar exposicions, assistir a conferències, participar en els  tallers i, també, de trobada amb els autors japonesos. Entre els convidats destaquen els dibuixants Inio Asano (Solanin), Io Sakisaka (Aoha Ride) i Tetsuya Tashiro (Akame ga kill!), a més dels productors de pel·lícules de Bola de Drac, Tadayoshi Yamamuro, i Els Cavallers del Zodíac: La llegenda del Santuari, Yosuke Asama. També participaran en el saló el grup de pop japonès Tancobuchin i el grup de música tradicional japonesa WaLeague.

Notícies relacionades

Com cada any, el saló celebrarà els populars concursos de  cosplay local (disfresses) el divendres 30 d'octubre, la final del World Cosplay Summit dissabte, el de disfresses de Súper Mario dissabte i el de karaoke diumenge. Aquest any, a més a més, s'estrena un nou concurs de disfresses infantil, que se celebrarà diumenge.

La 21a edició del Saló del Manga, que tindrà un pressupost de 865.000 euros (el 5% més), coincideix amb un moment dolç en la publicació de manga, amb un nombre creixent tant d'editorials que editen aquest tipus de còmics com de nombre de títols en el mercat.