MISTERI MIL·LENARI A EGIPTE

¿On és Nefertiti?

Un arqueòleg britànic vol demostrar que la tomba de la reina és en una cambra secreta amb la de Tutankamon

1
Es llegeix en minuts

¿On està enterrada Nefertiti? Un dels misteris de la història d'Egipte podria estar a punt de revelar-se. L'arqueòleg britànic Nicholas Reeves ha demanat permís a les autoritats egípcies per demostrar la seva teoria: que la tomba de la reina egípcia està en una cambra secreta amb el sarcòfag de Tutankamoon, a la Vall dels Reis.

Notícies relacionades

Avui dia, els arqueòlegs no han pogut determinar on és la mòmia de Nefertiti, la reina de bellesa llegendària, dona del faraó Akhenaton, que va jugar un paper polític i religiós fonamental al segle XIV abans de Crist.

Reeves està aquests dies a Luxor on ha demanat permís al Govern egipci perquè li deixi usar un sofisticat radar a la tomba de Tutankamon, fill d'Akhenaton, per localitzar la cambra secreta. La seva teoria es basa en la "inesperada" mort del faraó Tutankamon a l'edat de 19 anys. Sosté Reeves que, davant l'inesperat d'aquesta mort i, per tant, la falta d'un espai per enterrar el jove, els sacerdots del regne haurien decidit reobrir la tomba de Nefertiti, morta 10 anys abans, per fer espai per al faraó, que està enterrat en un hipogeu, nom que designa, en arqueologia, les tombes subterrànies.