CÒMIC

Mortadel·lo i Filemó, candidats a les eleccions generals

Després de l'èxit d''El tresorer', Francisco Ibáñez publica el 4 de novembre un nou àlbum de l'esbojarrada parella d'agents de la TIA centrada en els comicis

Portada del pròxim àlbum de Mortadel·lo i Filemó, ’¡Elecciones!’.

Portada del pròxim àlbum de Mortadel·lo i Filemó, ’¡Elecciones!’.

1
Es llegeix en minuts

Després de l'èxit d''El tresorer', l'àlbum protagonitzat per un membre del Partit Papil·lar sospitosament similar a Luis Bárcenas, extresorer del PP, l'incombustible Francisco Ibáñez torna a la càrrega amb un nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, amb un altre tema de rabiosa actualitat, els pròxims comicis generals. Amb el títol d''¡Elecciones!', el còmic arribarà a les llibreries el dia 4 de novembre publicat per Ediciones B. En el còmic, l'esbojarrada parella d'agents de la TIA es presenten a la consulta en les llistes del Partit Mortadel·lista Filemoner Espanyol. 

Mortadel·lo i Filemó prenen aquesta insòlita decisió després que el seu cap, el Súper, els comuniqui que es presentarà a les generals pel partit Pepero (Pueblo al Poder Rompiendo Osamentas). Però no són els únics que reaccionen de forma sorprenent. També el professor Bacterio serà candidat electoral: a les llistes del CULO (Científicos Unidos Liberando el Orbe). A la TIA es desferma la febre electoral i tothom, del director al comptable, es presenta per un partit o altre, i comencen les aliances, les propostes, els acords... Mortadel·lo i Filemó intentaran atraure Ofelia cap al seu partit, però el resultat no serà el desitjat. 

La portada, amb Mortadel·lo i Filemó que, evocant un combat de boxa, estan a punt d'enfrontar-se en un debat electoral a la televisió a un contrincant fortament 'armat', ja dóna idea que serà una campanya molt disputada.   

Notícies relacionades

Ibáñez torna a recórrer a la seva prolífica imaginació per fer viure en les aventures dels seus mítics espies clons dels polítics més destacats del panorama actual. Caldrà esperar a veure si els de Pablo Iglesias, Rajoy, Artur Mas i companyia tenen alguna opció davant la candidatura dels llegendaris Mortadel·lo i Filemó. 

'El tesorero', publicat a l'abril, amb 100.000 exemplars venuts, es va convertir en un 'best-seller' que va arrasar en l'últim Sant Jordi i al Saló del Còmic de Barcelona.