Idris Elba

¿Preparats per a un 007 negre?

L'actor britànic guanya punts per ser el pròxim James Bond. Les polèmiques sobre la seva pell semblen afavorir les seves opcions

¿Preparats per a  un 007 negre?_MEDIA_1

¿Preparats per a un 007 negre?_MEDIA_1

2
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ

Amb tota probabilitat, el periodista i novel·lista Ian Fleming, pare de l'agent secret de ficció més famós de tots els temps, va morir sense arribar a imaginar-se que el seu James Bond pogués ser encarnat a la gran pantalla per un intèrpret negre. Tampoc en aquella època -l'autor va morir el 1964- era fàcil concebre un negre donant ordres a la Casa Blanca. Però els temps canvien, encara que les institucions perduren, i si Barack Obama ha aconseguit convertir-se en l'home més poderós del món, ¿per què un actor negre no s'ha de poder posar algun dia els elegants vestits de 007?

Els seguidors de la saga fa anys que debaten sobre aquest detall no menor, però va ser Daniel Craig, el Bond regent, qui el 2011 va assenyalar Idris Elba com a seriós candidat per substituir-lo. Des d'aleshores, l'actor londinenc d'origen africà ha brillat en les quinieles com a pròxim agent secret, encara que sense aconseguir esquivar la controvèrsia pel seu color. La més recent l'ha provocat aquesta setmana Anthony Horowitz, autor de l'última novel·la sobre les aventures de 007, que va declarar que veia l'actor de les telesèries The Wire i Luther «massa rude i de carrer».

 

Els fans d'Elba han caigut en tromba sobre el novel·lista i fins i tot l'actriu Jessica Chastain, de qui s'ha parlat com a probable noia Bond, ha dit que estaria encantada de fer de malvada entre els seus braços morenos. El soroll ha sigut tal que Horowitz s'ha vist obligat a disculpar-se i aclarir que a l'emetre el seu judici sobre l'actor no estava pensant en la seva raça. Idris ha posat punt final a la polèmica amb elegància al seu compte de Twitter: «Sempre s'ha de somriure. No consumeix energia i no fereix a ningú. Ho vaig aprendre al carrer».

 

Notícies relacionades

Plou sobre mullat en el debat del 007 negre: davant declaracions com les del comentarista radiofònic nord-americà ultraconservador Rush Limbaugh, que ha declarat que la idea li sembla «tan forassenyada com posar Clooney a fer d'Obama, encara que soni racista», a Facebook hi ha un perfil amb 33.000 seguidors que reclamen el paper de l'agent secret per a Elba.

El hackeig dels arxius de Sony va treure a la llum e-mails de directius que apuntaven a l'actor anglès com a confirmadíssim Bond, però Elba prefereix agafar una mica de distància: «Si alguna vegada hi ha hagut alguna oportunitat, s'ha esfumat. Aquest rumor s'ha devorat a si mateix». Caldrà esperar per aclarir la incògnita: la pròxima pel·lícula de 007, la 24a, l'encarnarà Craig. Es dirà Spectre i arribarà als cinemes el 6 de novembre.

Temes:

Cine