PROGRAMACIÓ DELS TEATRES GOYA, VILLARROEL, ROMEA I CONDAL

Un exèrcit d'artistes i creadors recolza la nova temporada de Focus

Concha Velasco, Vicky Peña, Emma Vilarasau, Eduard Fernández, Joan Pera i Jordi Bosch són alguns dels protagonistes

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El grup Focus ha reunit aquest dimecres un exèrcit d'artistes i creadors de primera fila a l'Antiga Fàbrica Damm per presentar per primera vegada de forma conjunta les quatre temporades dels seus teatres privats: Romea, Goya, Villarroel i Condal. La incombustible actriu Concha Velasco, que ha vingut expressament des de Madrid, i el director Georges Lavaudant, des de França, així com altres directors com Àlex Rigola, Sergi Belbel Josep Maria Mestres i un nodrit grup d'intèrprets catalans com Emma Vilarasau, Abel Folk, Jordi Bosch Joan Pera, entre altres, deixaven constància de la necessitat de fer pinya a l'entorn d'un dels pilars del teatre barceloní dels últims 30 anys. "Després de tres temporades afectats per la crisi i per l'IVA", ha destacat Daniel Martínez, president del grup Focus, "sortirem de les trinxeres amb un exèrcit de creadors i artistes per demostrar que el teatre està més viu i és més necessari que mai".

Focus programarà 45 espectacles aquesta temporada, amb 12 produccions pròpies i 6 coproduccions amb un pressupost d'11 milions d'euros que no inclou la seva activitat a Madrid. Aquest any injecta més recursos a la producció -4 milions d'euros- i a la publicitat -1 milió- per aconseguir el seu objectiu: recuperar els índexs d'assistència al teatre previs a la crisi.  

Destacats muntatges

És impossible reproduir tota la programació. Només citarem els muntatges imprescindibles de cada teatre de Focus. Al Teatre Romea, que dirigeix Borja Sitjà, Mario Gas i Vicky Peña protagonitzaran 'El largo viaje del día hacia la noche', d'Eugene O'Neil. Un altre aclamat actor, Eduard Fernández, encapçala un repartiment d'altura a 'Panorama sota el pont', d'Arthur Miller, un clàssic del segle XX que dirigirà el mestre de l'escena francès Georges Lavaudant. Pablo Derqui, un intèrpret molt lligat al Romea, es posarà a les ordres d'Oriol Broggi a 'Els cors purs', una adaptació del relat intens i potent 'Mary de Cork', de Joseph Kessel.

Notícies relacionades

Al Teatre Goya, que dirigeix Josep Maria Pou,  destaca el retorn de Concha Velasco amb 'Olivia y Eugenio', on interpreta la mare d'un noi amb síndrome de Down, que l'acompanya en escena, per posar en qüestió què és normal. El clàssic de Molière 'L'avar', amb Roger Pera com a protagonista, i l'estrena d'un musical d'autoria catalana sobre les relacions de parella, '73 raons per deixar d'estimar-te', amb Abel Folk i la cantant Mone, entre altres, destaquen en la programació.

Nova obra de Pere Riera

A La Villarroel, que capitaneja Tania Brenlle, el primer plat fort de la temporada és 'Marits i mullers', adaptació d'Àlex Rigola de l'univers de Woody Allen amb un repartiment diferent del que va utilitzar a Madrid, on va estrenar el muntatge la temporada passada. Aquí comptarà amb alguns dels seus intèrprets favorits, com Joan Carreras Andreu de Benito. I de la mà de l'autor de 'Barcelona'Pere Riera, arriba 'Infàmia', amb Jordi Boixaderas i Emma Vilarasau, que planteja un joc de miralls i replanteja l'ofici d'actor. Molt abans de la seva estrena al gener, aquesta impressionant actriu estarà, a partir d'aquest dissabte, al Condal, on d'aquí uns dies estrenarà una curiosa comèdia que ha triomfat a França, 'Caiguts del cel', de Sébastien Thiéry. En l'obra actuarà amb la seva parella, Jordi Bosch, amb qui feia anys que no coincidia a les taules.