ESGOTADES LES ENTRADES PER VEURE `SHERLOCK¿ EN LA SEVA TORNADA ALS ESCENARIS

Bogeria pel 'Hamlet' de Cumberbatch

L'actor sedueix el públic al Barbican de Londres i divideix la crítica

1
Es llegeix en minuts
DANIEL POSTICO / LONDRES

El Hamlet de Benedict Cumberbatch està provocant histèria a Londres. Dimarts 25 a la nit, que hi havia una funció especial al Barbican per a la premsa i amb presència d’il·lustres convidats, hi havia llargues cues de públic per intentar comprar, amb desesperació, alguna de les 30 entrades reservades cada dia per a la taquilla. I és així, cada nit, perquè la resta de tiquets, fins al 31 d’octubre, últim dia de representació, fa temps que s’han esgotat. No en va, aquesta versió de Hamlet s’ha convertit en l’obra que ha venut les entrades més ràpidament de la història de la Gran Bretanya.

Notícies relacionades

En la sessió especial de dimarts hi havia Martin Freeman Louise Brealey, companys de repartiment de Cumberbatch Sherlock, Ray Davies, líder de The Kinks. I la crítica, que va rebre amb divisió d’opinions la peça. Una obra que ha seduït el públic i que significa el retorn als escenaris de Cumberbatch després de protagonitzar el 2011, també a Londres, Frankenstein, de Danny Boyle, treball pel qual va rebre el premi Oliver. El nou projecte de Cumberbatch al Barbican ha provocat una enorme expectació tant per la rellevància de l’actor, nominat a l’Oscar pel seu retrat d’Alan Turing The imitation game, com per interpretar el paper més cotitzat del teatre. 

Es tracta, però, d’una versió moderna que inclou molts canvis respecte a l’original de Shakespeare. Així, Cumberbatch salta a escena amb una samarreta de David Bowie, una jaqueta militar i una gorra. I en el primer acte, Hamlet apareix escoltant Nature boy deNat King Coleen un gramòfon. També s’ha comentat molt la decisió de moure el famós soliloqui Ser o no ser. En les representacions inicials, la peça està en cartell des del 5 d’agost, es podia sentir en el primer acte. Ara s’ha traslladat al segon. I en el text original apareix en el tercer.