ADÉU AL CANTAUTOR SARCÀSTIC

Javier Krahe, en sis cançons

El cantautor va interpretar 'Cuervo ingenuo', una de les seves peces mítiques, amb Pablo Iglesias durant un concert a Madrid al novembre

Pablo Iglesias.

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La mort de Javier Krahe deixa la música espanyola sense un dels seus cantautors més heterodoxos. Tot i les seves fortes conviccions polítiques, a mig camí entre el libertarisme i l'esquerra més transformadora, les seves cançons solien allunyar-se del clixé de la cançó protesta per aprofundir en assumptes més quotidians, com l'amor no correspost, sempre des d'un punt de vista burleta.

Però una de les seves peces mítiques és 'Cuervo ingenuo', una sàtira de l'ambigüitat ideològica del PSOE de Felipe González, que va fer que fos censurat per TVE el 1986. Krahe va versionar aquesta cançó amb Pablo Iglesias a l'escenari de la sala Galileo de Madrid el novembre de l'any passat.

Aquestes són altres de les cançons imprescindibles de Javier Krahe. D'entre les de la primera època, algunes de les més emblemàtiques són 'El cromosoma' i 'La hoguera'.

 

 

 

 

Una altra referència clau al repassar l'obra de Krahe és la inefable 'Marieta', de George Brassens:

 

 

El cantant francès Brassens va ser una de les grans influències de Krahe. Aquí versiona la seva cèlebre 'L'orage', convertida en 'La tormenta', en una de les seves actuacions al festival Barnasants, a la sala Luz de Gas, una de les seves cites habituals amb el públic de Barcelona. 

Notícies relacionades

 

Javier Krahe va mantenir el to burleta durant tota la seva carrera. 'No todo será follar' és una de les perles de la seva última època.

Temes:

Música