ACTRIU

Aura Garrido : «Canviar de gèneres em posa les piles»

Després de ser nominada al Goya revelació per ‘Planes para mañana’ i convertir-se en musa ‘indie’ gràcies a ‘Stockholm’, la jove actriu madrilenya acaba d’estrenar el ‘thriller’ ‘Asesinos inocentes’.  

Aura Garrido, en la presentació d’’Asesinos inocentes’, en l’últim Festival de Màlaga.

Aura Garrido, en la presentació d’’Asesinos inocentes’, en l’últim Festival de Màlaga. / EFE / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ
MADRID

-¿Què és el que més la va atraure d'aquest projecte?

-Quan em va arribar el guió em va semblar molt diferent del que havia fet fins llavors, perquè barreja molts gèneres. I el meu personatge aporta un punt detectivesc a la història i acompanya l'espectador des de fora en les intrigues que es van desenvolupant.

-La pel·lícula toca temes morals compromesos. 

-A vegades la frontera que separa el bé i el mal no està del tot clara. Però és una dicotomia a la qual t'enfrontes en la vida diària. Crec que la pel·lícula conté molts valors i parla de principis. I tracta un tema com és el suïcidi que socialment sol silenciar-se i que, no obstant, està present en la nostra realitat.

-¿A quins reptes creu que s'enfronta la nova generació d'actors a la qual pertany?

-Poder construir una carrera llarga, i aconseguir mantenir-te dins d'aquesta feina.

-¿Alguna característica comuna que els uneixi?

-Hem començat a treballar en un moment molt difícil. Els hàbits de consum han canviat, també la manera de fer cine. Hi ha necessitat d'explicar històries i m'agrada formar part d'aquest moment de recerca de noves alternatives.

Notícies relacionades

-¿Quins tipus de papers li agradaria interpretar en el futur?

-M'agrada molt canviar. De gèneres, de pressupostos i de mitjans. Això em posa les piles. Assumir desafiaments constants i diferents. Tant és que una pel·lícula sigui més o menys gran. El que importa de debò són les històries.