NOVA TEMPORADA DEL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA

Àlex Rigola dirigirà 'El público', de Lorca, al TNC

Emma Vilarasau protagonitzarà 'Victòria', la nova obra de Pau Miró, i Julio Manrique serà 'Don Joan', de Molière

Una versió musical de 'Molt soroll per no res' i 'El professor Bernhardi', d'Arthur Schnitzler, seran altres plats forts del 2015-16

Àlex Rigola, un dels plats forts de la nova temporada del TNC, en un carrer de Barcelona.

Àlex Rigola, un dels plats forts de la nova temporada del TNC, en un carrer de Barcelona. / MÒNICA TUDELA

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

Àlex Rigola tornarà la temporada que ve al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), aquesta vegada a la Sala Gran, per enfrontar-se al seu primer text dramàtic d'un autor espanyol: 'El público', de Federico García Lorca. Rigola comptarà amb Nao Albet, David Boceta, Ferran Carvajal en el repartiment, entre altres, per donar vida a aquesta gran obra del segle XX, on l'autor realitza una apassionada reflexió sobre el món del teatre i el seu poder transformador.

La de Rigola és una de les novetats de la programació que aquest any porta per lema 'teatre de tots i per a tots'. Xavier Albertí, director del TNC, vol arribar al nombre més gran de públic possible amb una programació diversa que inclou comèdia, drama, obres multidisciplinàries, noves dramatúrgies i clàssics. I proposa per a això un ampli ventall d'ofertes pel que fa a preus per adaptar-se a qualsevol butxaca. Una tarifa plana permet per 99 euros veure tots els espectacles de la temporada, que representa 6,2 euros per espectacle. I els menors de 35 anys poden aconseguir-lo per 69 euros.

Entre els encàrrecs a alguns dels noms més destacats del panorama teatral català destaca l'aposta per Pau Miró ('Els Jugadors', trilogia 'Búfals, Lleons, Girafes'). L'autor  estrenarà 'Victòria', un drama amorós ambientat en els anys 50 protagonitzat per Emma Vilarasau.

Shakespeare&Cole Porter

Altres plats forts a la Sala Principal del TNC són una versió musical de 'Molt soroll per no res', de Shakespeare, firmada pel duo Manu Guix i Àngel Llàtzer. Estarà inspirada en el cine americà dels 50 i comptarà amb melodies de de Cole Porter.

I el mateix Albertí s'encarregarà d'estrenar a Catalunya 'El professor Bernhardi', d'Arthur Schnitzler amb un repartiment on figuren Lluís Homar, Joel Joan, Manel Barceló i David Bagés, entre altres. L'obra, estrenada a Berlín el 1912, explora l'antisemitisme a Centreeuropa. Va estar prohibida a Àustria durant molts anys.

Dones lluitadores

A la Sala Petita obrirà la temporada Carme Portacelli amb 'Nomé són dones', un muntatge interdisciplinari que rendeix homenatge a les dones fetes presoneres en la guerra civil. La coreògrafa i ballarina Sol Picó, la cantant i compositora Maika Makovski i l'actriu Míriam Iscla són les encarregades de mostrar cinc dones que van patir a les presons espanyoles per defensar els seus ideals.

'Maria Rosa', un clàssic d'Àngel Guimerà, serà revisat per Carlota Subirós amb Mar del Hoyo com a protagonista. Molts aspectes de l'obra, que retrata la precarietat laboral del món obrer d'una altra època i les injustícies socials, són extrapolables a la societat actual.

Julio Manrique serà 'Don Joan'

Notícies relacionades

'Don Joan', de Molière, permetrà veure Julio Manrique en el rol del llibertí més famós de la història del teatre. La posada en escena, dirigida per David Selvas, revisa des d'una òptica actual la figura del seductor amb un repartiment en què figuren Anna Azcona, Cristina Genebat, Lluís Marco i Manel Sans, entre altres.

Un altre clàssic, 'La Gavina', de Txékhov, acomiadarà la programació de la Sala Petita. Pep Tosar s'hi inspira per oferir 'Qui bones obres farà'.

Temes:

Àlex Rigola