'La Nit dels Museus' atrau 150.000 visitants a Barcelona i l'àrea metropolitana

La iniciativa cultural ha comptat amb uns 10.000 participants menys que l'any passat

El MACBA, el MNAC i el Born Centre Cultural són els centres que més visites han rebut aquest any

La sala del romànic del MNAC, durant La Nit dels Museus, aquest dissabte.

La sala del romànic del MNAC, durant La Nit dels Museus, aquest dissabte. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La Nit dels Museus ha atret prop de 150.000 visitants als 81 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana que hi han participat, segons l'Institut de Cultura. Es tracta d'unes 10.000 persones menys que en l'edició del 2014. Els centres més visitats han sigut el MACBA (8.855 persones), el MNAC (7.036 persones) i el Born Centre Cultural (6.885 persones).

Aquesta ha sigut l'onzena edició d'una iniciativa promoguda pel Consell d'Europa i en què participen més de 4.000 museus de 40 països. Aquest any s'han incorporat a La Nit dels Museus 13 centres, entre ells el Museu de les Cultures del Món, el Museu del Disseny, ja amb totes les col·leccions obertes, o la Torre Bellesguard de Gaudí.

Segons l'Institut de Cultura, l'afluència de públic també s'ha fet evident, entre altres, en el Museu de les Cultures del Món (2.801 visitants), la Gran Lògia Provincial de Catalunya (1.800), la Torre Bellesguard de Gaudí (955 visitants) i el Museu d'Història de la Immigració de Catalunya (381).

Notícies relacionades

Per al tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, "la Nit dels Museus' es consolida com el Sant Jordi del Patrimoni: una mostra més de l'enorme vitalitat i l'interès creixent que susciten els centres patrimonials de la nostra ciutat i la seva àrea metropolitana".

Ciurana també ha volgut destacar "la gran quantitat de gent jove i famílies que fan d'aquesta nit un motiu per fer-se seus els museus i descobrir-los d'una manera diferent". "És un dels moments més especials de la cultura en la nostra ciutat", va afirmar.