Festa amb els Vengadores

El film de superherois omple les sales de públic disposat a disfrutar de pel·lícules d'estrena a només 2,90 €

El film de superherois omple les sales de públic disposat a disfrutar de pel·lícules d’estrena per 2,90 euros. / MONICA PELLICCIA

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

La pel·lícula més vista del cap de setmana, Vengadores: la era de Ultrón va ser la gran triomfadora de la primera jornada de la Festa del Cine celebrada ahir. En la seva vuitena edició, l'oferta de cine a 2,90 euros va tornar a omplir les sales, especialment en les sessions més tardanes, una vegada s'acaba la jornada laboral. En la primera i segona sessió, els més assidus van ser estudiants, jubilats i treballadors a l'atur encantats amb la ganga que representa anar al cine per un preu fins tres vegades inferior al del cap de setmana en molts casos i dos euros menys que el dimecres, Dia de l'Espectador.

La majoria arribava a les taquilles proveït de l'acreditació pertinent per obtenir el descompte, ja fos en paper o en el mòbil -fins ahir s'havien acreditat més d'un milió de persones, 200.000 a Catalunya-. Però amb la idea d'evitar que se'ls formessin cues molts cines feien els ulls grossos si algú no la portava a sobre. Fins dijous es pot sol·licitar encara a www.fiestadel cine.com. Com que l'objectiu és dinamitzar el sector i atraure als espectadors a les sales, l'últim que desitgen els exhibidors i productors és desanimar el públic amb llargues cues.

Des de la primera edició, el 2011, fins avui la resposta dels espectadors ha crescut sense parar. Si a la primera edició hi van assistir 558.522 espectadors i es van recaptar 1.855.016 euros; en l'última, celebrada l'octubre passat, es van vendre 2.251.205 entrades i les caixes van registrar 6.565.210 euros.

La Festa del Cine només es fa dues vegades a l'any, una a la primavera i l'altra a la tardor. El públic celebrava ahir que, per primera vegada, els descomptes s'allarguessin fins dijous, degut a la coincidència amb els partits de Champions del Barça i del Reial Madrid, avui i demà.

Un total de 343 sales de cine de tot Espanya, amb 3.030 pantalles, van rebre ahir els primers espectadors d'aquesta vuitena edició. Més enllà de Vengadores: la era de Ultrón, que va ser de les més sol·licitades entre el públic juvenil i familiar, hi havia també qui aprofitava els preus de ganga per posar-se al dia amb Fast & Furious 7 i La Cenicienta, que es projecta amb el curt Frozen Fever, un avanç de la segona part de la famosa pel·lícula de Disney. Les famílies amb nens petits podien escollir també entre Astèrix: la residència dels déus La oveja Shaun, entre d'altres.

Notícies relacionades

LA GUANYADORA DE MÀLAGA / La guanyadora l'últim Festival de Màlaga, A cambio de nada, que s'acaba d'estrenar, també va atraure l'atenció d'alguns espectadors malgrat la dura competència dels herois de Marvel i de films com Hipócrates, una comèdia dramàtica ambientada en el món hospitalari que ha triomfat a França, o El maestro del agua, primer film que Russell Crowe dirigeix i protagonitza.

Una parella de Manresa va aprofitar que tenia els nens de colònies per reconciliar-se amb el cine. amb la romàntica El viaje más largo. «Nosaltres solem descarregar-nos pel·lícules. I sort que ho fem, perquè a vegades no valen la pena. La qualitat del cine ha caigut molt», van lamentar. «I per a nosaltres anar-hi tota la família és un escàndol: la pel·lícula, les crispetes i les begudes et costen tant com tot un cap de setmana».