LA DANSA URBANA ARRIBA A MONTJUÏC

El gran salt del hip-hop

El Mercat de les Flors dóna canxa al ball urbà i impulsa interessants combinacions

Apocalíptic 8’Sinestesia’, d’Iron Skulls, forma part de l’espectacle col·lectiu ’Hop Evolutions’.

Apocalíptic 8’Sinestesia’, d’Iron Skulls, forma part de l’espectacle col·lectiu ’Hop Evolutions’. / LLORENÇ CONEJO

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El Mercat de les Flors de Barcelona s'obre al hip-hop aquest cap de setmana. A partir d'aquesta nit es presentaran espectacles, batalles de B-boys i B-girls, jams, xerrades i fins i tot tallers per a nens. Els escenaris del Mercat es convertiran en un aparador de l'evolució del hip-hop, un art nascut al carrer que cada vegada més es cola als escenaris.

El primer muntatge, Hop Evolutions, és una proposta mixta que amalgama fragments de vuit obres de creadors de diferents llocs, com Ironskulls -companyia formada el 2013 que oferirà un retall de Sinestesia, un espectacle apocalíptic- o els coneguts Brodas Bros. En l'espectacle, que es veurà a la sala MAC del Mercat, participen també companyies d'última generació com Legacy N3D, integrada per vuit increïbles ballarins de nacionalitats diferents que es van conèixer als carrers de Barcelona. Alguns són uns autèntics cracs en determinats trucs del break-dance.

Circ i contemporània

En el xou hi haurà fins i tot artistes que provenen del món del circ com el madrileny David Vento, un acròbata especialista en la roda que va actuar amb el Cirque du Soleil. I també diverses propostes urbanes elaborades des de l'òptica de la dansa contemporània com Azala, una peça de Jordi Vilaseca interpretada per un duo de B-boy i B-girl o Eran casi dos, de Carmen Fumero, que experimenta amb les possibilitats escèniques d'unir la racionalitat de la dansa contemporània amb la llibertat del hip-hop.

Notícies relacionades

«Crear un diàleg, experimentar i construir» és l'objectiu d'aquesta trobada, assenyala Francesc Casadesús, director del Mercat, satisfet del treball que aquesta setmana han realitzat a El Graner artistes consolidats com Sébastien Ramirez i ballarins urbans.

Demà el Mercat serà un borbolleig de propostes amb xerrades, jams, batalles de ballarins de break- dance, B-boys i B-girls i música en directe. I diumenge al matí se celebraran tallers infantils i juvenils de breakdance, hip hop i beatbox. A la tarda se celebrarà una trobada Oldschool amb ballarins dels anys 80, amb projeccions i batalles a l'antiga. És important no oblidar els orígens per seguir evolucionant.