L'àlbum de Mortadel·lo sobre Bárcenas, líder de vendes en viglílies de Sant Jordi

Vinyeta d’’El tresorer’, nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, d’Ibáñez.

Vinyeta d’’El tresorer’, nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, d’Ibáñez.

1
Es llegeix en minuts

Després de ser un dels supervendes el cap de setmana passat al Saló del còmic de Barcelona i batre el primer dia a les llibreries, el 8 d'abril, un rècord de vendes de 10.000 exemplars, el nou àlbum de Mortadel·lo i Filemó, que l'historietista Francisco Ibáñez ha dedicat a Luis Bárcenas, amb el títol d''El tresorer', surt com el llibre més venut a Espanya en vigílies de Sant Jordi, segons les últimes dades de l'índex Nielsen.   

Notícies relacionades

El tiratge inicial d''El tresorer', l'aventura número 200 de Mortadel·lo i Filemó, va ser de 50.000 exemplars, però ja suma dues reimpressions (de 40.000 i 20.000 exemplars) davant la demanda de les llibreries. Publicat per Ediciones B, l'editorial estima unes vendes de 30.000 exemplars en només dues setmanes a la venda, unes xifres que suposen una fita en la dilatada carrera de 60 anys d'Ibáñez.

El nou còmic de Mortadel·lo i Filemó comença quan el responsable d'Economia del Govern vol disposar de diners per a despeses diverses i descobreix, horroritzat, que algú ha robat els fons de la tresoreria del Partit Papil·lar. Se sospita del tresorer del partit, sospitosament semblant a Luis Bárcenas, perquè no apareix per enlloc. Mortadel·lo i Filemó reben l'encàrrec del Súper de seguir el sospitós per esbrinar on han anat a parar els diners desapareguts.