França és l'únic país que permetrà veure '50 sombras de Grey' a un públic adolescent

A l'altre extrem hi ha Malàisia, que ha prohibit l'estrena de la "sàdica" pel·lícula

El tràiler oficial de ’50 ombres d’en Grey’ / periodico

2
Es llegeix en minuts
MARTA SUÁREZ / BARCELONA

França estableix que el límit d'edat per veure '50 sombras de Grey' al cine serà de 12 anys, després de conèixer les valoracions que han fet altres països en què la pel·lícula ja ha sigut estrenada, segons informa el diari 'on line' 'World News Report'.

A l'altre extrem hi ha la dràstica decisió de Malàisia, que ha prohibit l'estrena de la "sàdica" pel·lícula. Els Estats Units van establir que els menors de 17 anys només podrien veure la pel·lícula acompanyats per un adult, i al Regne Unit, encara més restrictius, han imposat el límit d'edat de 18 anys.

En la novel·la eròtica d'E. L. James hi apareixen extensos relats dedicats als moments en què l'atractiu multimilionari Christian Grey i la innocent i virginal Anastasia Steele mantenen relacions sexuals. Mentre que l'adaptació cinematogràfica, dirigida per Sam Taylor-Johnson, només conté 20 minuts d'escenes pujades de to.

"El director fa anar les escenes de sexe molt hàbilment i les limita al mínim indispensable", segons paraules del president del Centre National du Cinéma et de l'Image Animée (CNC), Jean-Francois Mary. "'Cincuenta sombras de Grey', en realitat, és un idil·li, fins i tot en podríem dir un 'bleuette' (conte sentimental)".

A més, el CNC va considerar que el tema del sadomasoquisme era tractat amb molta lleugeresa en la pel·lícula. Tot i així, el president confessa que la decisió del Consell no va ser imposada per una majoria absoluta. Alguns membres van considerar que la pel·lícula no era apta per ser vista per ningú. També hi ha molts periodistes francesos que han criticat la decisió que finalment s'ha pres.

"Sembla que tothom està d'acord que '50 sombras de Grey' no és apropiada per al públic més jove", va escriure Phalène de la Valette en la revista 'Le Point'. La majoria de països han classificat la pel·lícula en un límit d'edat entre els 15 i els 18 anys, inclosos els països més liberals, com els Països Baixos.

Notícies relacionades

Però no és la primera vegada que França sorprèn en aquest aspecte. Ja ho va fer en dues ocasions. La més recent va ser l'any passat, amb l'estrena de l'idil·li lèsbic 'La vie d'Adèle', basat en el còmic 'El azul es un color cálido' de Julie Maroh, pel·lícula amb què també va imposar un límit d'edat per veure-la de 12 anys. L'altre cas va ser el 2012, quan va autoritzar els nens a veure la comèdia 'Porn in the hood', de Franch Gastambide.

Seguint amb la seva tendència progressista en l'àmbit cinematogràfic, França s'ha convertit en l'únic país que permetrà que un públic adolescent vegi la pel·lícula basada en l'exitosa novel·la eròtica, que s'estrenarà dissabte que ve, dia de Sant Valentí, a Espanya.