Sigourney Weaver roda a les ordres de J. A. Bayona a Terrassa

El director filma la superproducció 'Un monstruo viene a verme' després de l'èxit de 'Lo imposible'

J. A. Bayona, després de rebre el premi Gaudí per ’Lo imposible’.

J. A. Bayona, després de rebre el premi Gaudí per ’Lo imposible’. / EFE

2
Es llegeix en minuts

Sigourney Weaver, Felicity Jones i Lewis MacDougall, un nen anglès de 12 anys avui desconegut pel públic però que segur que farà parlar molt, treballen a les ordres del barceloní Juan Antonio Bayona ('L'orfenat', 'Lo imposible') en el rodatge d''Un monstruo viene a verme'. L'equip de la pel·lícula ha ocupat tots els estudis del Parc Audiovisual de Catalunya, on fins al febrer es rodarà aquesta gran superproducción, amb el suport de Telecinco Cinema i Apaches Entertainment, basada en la novel·la homònima de Patrick Ness, autor també del guió.

La pel·lícula, on es barregen realitat i ficció, explica la història d'un nen de 12 anys a qui se li altera la vida al descobrir que la seva mare té càncer. Connor, el protagonista, començarà a tenir malsons en què l'arbre del cementiri que veu des de la seva habitació agafa vida.

"El nen dibuixa per evadir-se de la realitat. Utilitza la fantasia per explicar una realitat que no li agrada, a la qual s'enfronta però de la qual es vol escapar", va explicar Bayona, a qui tant Sigourney Weaver com Felicity Jones van alabar. "He volgut fer aquest film perquè el dirigia Bayona", va declarar la mítica tinent Ripley d''Alien'. "Bayona té un talent únic. La seva manera d'aproximar-se al treball i la seva passió són únics", va insistir. "Ja ningú fa pel·lícules de veritat com les que ell explica. Però també em va interessar l'equilibri que hi ha al film entre el món real i el fantàstic", va afegir Weaver, que per primera vegada interpreta una àvia molt controladora.

Weaver, una àvia atípica

"No és la típica àvia. Al llibre ja diu que no es comporta com a tal. És un personatge que es transforma i que viu una experiència heroïca encara que perd una filla". Felicity Jones, la seva filla en la ficció, s'ha preparat a fons per assumir un rol difícil. "El meu personatge vol viure, existir, conservar la relació amb la seva mare i el seu fill, però està avorrida de la malaltia i somia alliberar-se'n", va destacar l'actriu anglesa ('Como locos', 'La mujer invisible', 'Spiderman 2'). "Interpretar algú que pateix aquesta malaltia és una responsabilitat enorme ja que milions de persones la pateixen. Per això primer la vaig voler entendre des del punt de vista tècnic, vaig parlar amb metges i oncòlegs, i després, em vaig entrevistar amb pacients i gent que havia passat per quimioteràpia. Més enllà d'això, una vegada al set deixo que el meu instint em guiï".

Notícies relacionades

"'Un monstruo viene a verme' té molts ingredients dels meus altres dos films: la relació mare-fill i la mort a l'horitzó", va declarar ahir Bayona. "També hi ha la intensitat de les emocions, que és una cosa molt llatina, una intensitat que és molt present al set", va afegir. 

Bayona s'ha envoltat del mateix equip de col·laboradors de sempre i ha volgut tornar a Terrassa, on va estudiar cinematografia a l'ESCAC, per recrear els interiors de la pel·lícula. Els exteriors es van rodar durant tres setmana als voltants de Manchester.