DISSABTE FEIA 75 ANYS

Mor Richard Kiel, el 'Tauró' de James Bond

El gegant, de gairebé 2,20 metres, feia una setmana que estava hospitalitzat a causa d'una cama trencada

Richard Kiel, en una de les seves interpretacions més conegudes, en la sèrie de James Bond. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Richard Kiel, l'actor que va encarnar el 'Tauró', un dels malvats més recordats del cine, a 'L'espia que em va estimar' (1977) i 'Moonraker' (1979), dues pel·lícules de James Bond protagonitzades per Roger Moore, ha mort a Fresno (EUA) als 74 anys.

El gegant de gairebé 2,20 metres s'havia trencat la cama aquesta setmana, però no és clar que aquest fet hagi contribuït a la seva mort, ha informat el portal TMZ, especialitzat en informació sobre famosos.

Kiel hauria fet 75 anys aquest dissabte.

FIGURA CARISMÀTICA

El malvat 'Tauró', un assassí amb dents d'acer i amb una força descomunal, es va convertir en una figura tan carismàtica entre els espectadors que els guionistes de James Bond el van fer més amigable en el segon film de la saga on va aparèixer.

'L'espia que em va estimar' es va estrenar dos anys després de l'estrena de 'Tiburón', la cèlebre pel·lícula de Steven Spielberg.

Abans d'aquestes aparicions en la franquícia de l'agent 007, Kiel havia adquirit certa popularitat amb els seus papers a 'El clan de los rompehuesos', amb Burt Reynolds, i a la sèrie 'The Wild Wild West', com a company del malvat de la funció.

Les generacions més joves van conèixer Kiel gràcies a la seva participació en la comèdia d'Adam Sandler 'Terminagolf'.

PATIA ACROMEGÀLIA

La seva estatura i característiques físiques es devien al fet que tenia acromegàlia, una afecció poc freqüent que es presenta quan la hipòfisi produeix massa hormona del creixement.

Entre les seves obres més recordades hi ha 'Silver Streak' (1976), 'El ginete pálido' (1985), 'Inspector Gadget' (1999) i la cinta d'animació 'Enredados' (2010), on prestava la seva veu al personatge de Vlad.

Notícies relacionades

Kiel també va treballar de forma habitual en televisió amb intervencions en sèries clàssiques com 'Twilight Zone' o 'The Monkees' i aparicions esporàdiques a 'Lassie', 'The Man From U.N.C.L.E.', 'Gilligan's Island', 'I Spy' o 'Starsky & Hutch'.

L'autobiografia de l'intèrpret, 'Making It Big in the Movies', es va publicar el 2002.