La Setmana del Llibre en Català planta cara a la crisi

La cita literària premia Carme Riera amb el Trajectòria

Carme Riera, al seu domicili el 2012.

Carme Riera, al seu domicili el 2012.

1
Es llegeix en minuts

Per tercer any consecutiu, la Setmana del Llibre en Català s'instal·la a l'avinguda de la Catedral, des de divendres que ve fins al dia 14, amb la ferma intenció d'escurçar distàncies respecte al majoritari mercat en castellà. Davant una bateria de males notícies, aquest 11,7% de reducció en les vendes que afecta tot el territori espanyol i el 16% de caiguda respecte al llibre de text (els pares han optat pel reciclatge), la bona notícia és que el llibre en català d'interès general s'ha mantingut estable. "El llibre en català no s'arronsa", assegura Montse Ayats, presidenta d'una cita composta per 51 parades (un 15% més que l'any passat) i unes 230 activitats, entre les quals destaquen la celebració d'aniversari Joan Vinyoli, el centenari de la Mancomunitat de Catalunya, i per descomptat el Tricentenari, per la qual cosa el dia 11 es desplegarà, com l'any passat, una pancarta amb el lema "Llegim en català".

El premi Trajectòria, instaurat el 1997 i que premia cada any un professional vinculat al món de la cultura catalana, ha recaigut aquest any en l'escriptora, professora i acadèmica de la RAE, Carme Riera. L'acte d'entrega se celebrarà el 12 de setembre.

Notícies relacionades

La Setmana també serà el fòrum de presentació de diverses novetats editorials entre les quals destaquen 'En la pell de l’altre', de Maria Barbal, i dues presències internacionals com 'L’automòbil Club d’Egipte', d'Alaa al-Aswani, i 'El vigilant', de Pierre Terrin.

Particular interès té la iniciativa IQuiocs.cat que participa en un espai de 100 metres quadrats amb una exposició de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat. L'any passat les vendes durant els deu dies de la festa literària van pujar a 15.000 exemplars.