ADÉU AL PARE DE LA RUMBA CATALANA

Unes 5.000 persones donen l'últim adéu a Peret

La capella ardent del rei de la rumba s'ha obert al públic al llarg d'aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona

2
Es llegeix en minuts

Unes 5.000 persones han passat per la capella ardent del cantant Peret que s'ha instal·lat aquest dijous al Saló de Cent del Ajuntament de Barcelona. El taüt ha arribat a l'edifici, on ha estat rebut per familiars i membres de la Corporació municipal, ha informat l'ajuntament, que ha afegit que acull la capella ardent "a petició de la família".

Peret va rebre el 2008 la Medalla d'Or al Mèrit Artístic, "que el reconeixia com a primer representant i mestre de la rumba catalana". Peret va morir dimecres al migdia a l'Hospital Quiron de Barcelona, als 79 anys, a causa d'un càncer. Tot i que havia nascut a Mataró (Maresme), als quatre anys es va traslladar amb la seva família al de la Cera de Barcelona.

Autoritats i amics

El tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona i alcalde accidental, Jaume Ciurana, ha destacat que Peret "representa la banda sonora de Barcelona-92". "Estic segur que molts ciutadans tenen gravat al cervell, en el record i en les seves emocions la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics", ha dit en declaracions als mitjans després de visitar la capella ardent acompanyat del president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A la tarda també hi ha anat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. 

Al llarg del dia han estat molts els amics, coneguts i anònims que han volgut acomiadar l'artista. Entre altres, durant la jornada han dit l'últim adéu a Peret el cantant Dyango, les també cantants Lucrecia i Marina Rossell, el presentador Justo Molinero i el periodista Àngel Casas.

La família

El nét i productor de Peret Daniel Salvat Pubill ha explicat que Peret va demanar als seus familiars que passessin els moments de la seva mort "dins del possible, amb molta alegria" i que ho passessin amb molta serenor, com una festa, ha comentat. En declaracions als mitjans a l'antesala de la capella ardent de l'artista, ha explicat que Peret era una persona que, on anava, encomanava alegria: "Sempre volia que tinguéssim alegria, això és un procés que s'ha de passar".

"Era una figura pública i a més per mi, el meu avi", ha dit Salvat, que ha descrit el cantant com una persona molt perfeccionista i amb qui ha estat un orgull treballar.

Sepultura a Mataró

Notícies relacionades

El cos de l'artista serà sepultat aquest divendres al migdia al cementiri de Mataró (Barcelona), la seva localitat natal, en una cerimònia íntima per als seus amics i familiars en què tots junts cantaran 'Porque yo me iré' i 'El muerto vivo', segons va demanar en vida l'artista als familiars.

A més d'un extens llegat i de crear la rumba catalana, Peret va deixar en projecte un disc en català amb deu cançons ja gravades que els seus representants intentaran ara treure a la llum.