rècord

El primer còmic de Superman, venut per 2,4 milions d'euros

El preu final de la subhasta, que es va fer a eBay, el converteix en el tebeo més car de la història

El primer còmic en què apareix Superman, el mes de juny del 1938.

El primer còmic en què apareix Superman, el mes de juny del 1938. / AP

1
Es llegeix en minuts

AGÈNCIES / Nova York

El primer exemplar d''Action Comics', el llegendari còmic on apareix per primera vegada Superman, ha estat venut en una subhasta d'eBay per uns 2,4 milions d'euros.

El còmic subhastat era l'exemplar més ben conservat del primer número d''Action Comics', raó principal per la qual ha arribat a un preu tan alt en la subhasta, que ha tingut un total de 48 licitacions. El còmic es va publicar el juny de 1938 i a la portada hi apareix per primera vegada un desconegut superheroi anomenat 'Home de Ferro'.

Tebeo més car del món

El propietari del còmic, Darren Adams, propietari de la botiga Pristine Comics, situada a Washington DC, diu que està "orgullós" d'haver tingut el còmic més car del món. Adams també ha publicat un vídeo a Youtube en què parla sobre el còmic i explica com va arribar a les seves mans, així com diversos detalls sobre el procés de producció. L'anterior rècord l'havia establert una altra primera edició de la popular sèrie 'Action Comics 1', propietat de l'estrella de Hollywood Nicolas Cage, que el va vendre fa tres anys per més de 2 milions de dòlars (1,5 milions d'euros).

El batejat com a Sant Grial dels còmics de Superman va suposar la primera aparició del llegendari personatge creat per l'escriptor Jerry Siegel i l'il·lustrador Joe Shuster, i l'inici del món dels superherois tal com avui el coneixem.

Notícies relacionades

Un exemplar en perfecte estat del número 1 d''Action Comics' costaria uns tres milions de dòlars, una quantitat que segons revela el mateix Adams li van arribar a oferir per l'obra subhastada, que finalment ha superat aquesta quantitat. Una còpia d'aquest mateix número classificada amb un 9,5 es va vendre el 2011 per 2,16 milions de dòlars.

Donació

L'antic propietari del tebeo donarà l'1% dels diners obtinguts en la subhasta a la Christopher & Dan Reeve Foundation, l'organització que investiga les lesions d'espina dorsal com les que va patir l'actor que va encarnar Superman els anys 70 i 80.