TELEFILM

Una història del flamenc

TV-3 estrena la coproducció 'L'últim ball de Carmen Amaya'

L’actriu Nora Navas, al telefilm ’L’últim ball de Carmen Amaya’.

L’actriu Nora Navas, al telefilm ’L’últim ball de Carmen Amaya’. / TVC

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Una prestigiosa bailaora a punt de retirar-se per una greu lesió d'esquena rep l'oferta de protagonitzar un espectacle en què interpreta la gran Carmen Amaya. Amb 35 anys, és potser la seva última gran oportunitat professional, però per aconseguir-ho ha d'assumir els greus riscos que corre. Aquesta és la trama de la qual parteix L'últim ball de Carmen Amaya, telefilm dirigit per Judith Colell (Dones, 53 días de invierno) i protagonitzat per Nora Navas (Pa negre, Tots volem el millor per a ella.) que aquest vespre estrena TV-3 (21.55 hores).

Notícies relacionades

«El projecte neix d'un guió en què s'homenatja Carmen Amaya amb motiu del seu centenari i es planteja en dos temps. Un, en què es recorda la vida d'Amaya, i un altre, el de la bailaora del 2013 que, malgrat els seus problemes d'esquena, accepta el repte de protagonitzar l'homenatge», explica Colell, que assegura que des del principi el guió li va semblar «preciós» barrejar passat, present, material d'arxiu. «I a més homenatjar un personatge que s'ho mereix i que és molt nostre, perquè no podem oblidar que Carmen Amaya és catalana, va néixer al Somorrostro de Barcelona», apunta la directora.

Navas assenyala que quan li van presentar el projecte el va acceptar a l'instant. «Però durant el procés em vaig espantar una mica -confessa-, perquè el flamenc és tot un repte. Per sort, he fet ball des de petita i he tingut uns bons professors».