Tintín venç Superman en les subhastes

Un dibuix d'Hergé aconsegueix el preu rècord per a una obra de còmic, 2,51 milions d'euros

Il·lustració d’Hergé, de 1937, per a les guardes dels àlbums de Tintín.

Il·lustració d’Hergé, de 1937, per a les guardes dels àlbums de Tintín.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La doble pàgina original del dibuixant belga George Rermy, Hergé, que va servir per il·lustrar les guardes (la cara interior de les tapes) dels àlbums de Tintín entre 1937 i 1958 s'ha convertit en l'obra d'un dibuixant de còmic més cara de la història. La planxa original, firmada pel dibuixant el 1937, ha estat adquirida per un col·leccionista privat nord-americà per 2,51 milions d'euros, una xifra rècord que ha superat els 1,58 milions d'una primera edició de 'Superman' i els 1,3 milions de l'original de la portada de 'Tintín a Amèrica'.

Aquesta és una mostra del ràpid desenvolupament d'aquest mercat, amb preus que s'han multiplicat per 10 en els últims 10 anys, tot i que encara lluny de les grans xifres de l'art contemporani.

Notícies relacionades

La que a partir d'ara és l'obra més cara de l'univers del còmic mostra Tintín i el seu gos Milú en 34 situacions diferents, cada una d'elles relacionada amb algun dels àlbums, amb l'excepció d'una que fa pensar que potser Hergé va pensar en algun moment a situar una aventura del seu personatge al Pol Nord.

La licitació que se celebra aquest cap de setmana a París, a la casa de subhastes Artcurial, ha comptat amb dues sessions, una dedicada en exclusiva a l'univers de Tintín i una altra en què s'han posat a la venda obres d'autors com Hugo Pratt, Enki Bilal Franquin.