Cap escriptor va a firmar llibres a la Fnac per la vaga de treballadors

Almudena Grandes, Juan José Millás, Enrique Vila-Matas i Forges deixen la cadira buida

L'empresa francesa ha puntualitzat que la vaga només s'ha desenvolupat a Barcelona, amb un seguiment de l'11%

Piquet davant de la FNAC del Triangle a causa del conflicte laboral. / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Cap dels 16 escriptors que havia de firmar llibres aquest dimecres entre les 11 i les 12 hores a les carpes de la Fnac El Triangle de Barcelona ha anat a la cita, en solidaritat amb la vaga de 24 hores que ha convocat part de la plantilla coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Joan Roca, Almudena GrandesJuan José MillásEnrique Vila-Matas i Judit Mascó són alguns dels autors que han deixat buida la seva cadira, davant el nerviosisme dels fans, que exigeixen unes explicacions a l'organització que no troben.

Tampoc han anat a la cita els escriptors que hi havien de participar a partir de les 12 hores, entre els quals destaquen ForgesMàxim HuertaFernando ÓnegaPatricia PérezRocío RamosRomain Puértolas i Carla Montero.

Segons han explicat fonts del sindicat CGT, que ha convocat la vaga, altres autors han declinat firmar llibres al llarg de la jornada, entre els quals destaquen Andreu BuenafuenteToni AlbàJair DomínguezRoc CasagranAntonio BañosMarta Pérez SierraCarmen AmoragaJaume Barberà i Eduard Voltas.

Reivindicacions laborals

Mentre els lectors esperen la presència dels seus escriptors preferits, mig centenar de treballadors protesten davant les portes de la Fnac El Triangle i informen els ciutadans del motiu de les seves reivindicacions.

Segons han afirmat, el 60% dels treballadors tenen contractes a temps parcial i cobren uns 500 euros al mes, i l'empresa "pràcticament ha eliminat la contractació a temps complet".

El sindicat ha criticat que els treballadors pateixen "un alt percentatge de rotació de plantilla, estrès i una càrrega laboral desbordada, comportaments abusius, pressions constants per aconseguir els objectius comercials, control, tutela i vigilància constant i obsessiva dels moviments dels treballadors".

Una jornada dins de la "normalitat"

Notícies relacionades

Davant la difusió que han tingut aquestes reivindicacions a la ciutat de Barcelona, Fnac ha publicat un comunicat en què ha puntualitzat que la jornada ha transcorregut amb "absoluta normalitat" a les 25 botigues distribuïdes a tot el territori espanyol. A més, l'empresa ha indicat que l'únic establiment que ha registrat una vaga ha estat el de Barcelona, on el seguiment ha estat només de l'11%. "Els sindicats majoritaris s'han desmarcat clarament d'aquesta convocatòria", expressa la nota.

La cadena francesa també ha aclarit que els arguments exposats pel CGT són "falsos i inconsistents", i al·leguen que compleixen el conveni col·lectiu pactat entre la patronal del sector i els sindicats.