64a EDICIÓ DE L'ENTREGA DE GUARDONS DE LA PUBLICACIÓ

Inma Cuesta i Javier Cámara, premiats en la gala de 'Fotogramas'

Els lectors de la revista van elegir 'Las brujas de Zugarramurdi' com a millor pel·lícula i els crítics 'La herida'

1
Es llegeix en minuts

Els lectors de 'Fotogramas' han elegit el millor paper còmic de la temporada per premiar Inma Cuesta com a millor actriu del 2013 en '3 bodas de más', un premi que en la categoria masculina s'ha emportat Javier Cámara, i com a pel·lícula, 'Las brujas de Zugarramurdi', d'Álex de la Iglesia. "És una alegria, una pujada d'adrenalina importantíssima, perquè és el premi del públic, jo no molo als crítics, però és una alegria que aquest premi vingui del públic perquè per ells fem les pel·lícules", ha dit el director basc.

Han estat el director de 'Lo imposible', J. A. Bayona, i l'actriu Verónica Echegui els que han desvelat la millor pel·lícula del 2013 a parer dels lectors, un premi que s'entregava per primera vegada. 'La herida', de Fernando Franco, ha estat la preferida dels crítics de la revista, que l'han considerat la millor de l'any. El director ha rebut el guardó de mans de l'actriu Blanca Suárez, impecable de negre amb transparències, embotida en un vestit d'Ellie Saab.

Inma Cuesta, "acostumada a ser-hi, però no a guanyar", segons ha assenyalat visiblement nerviosa, li ha dedicat el premi als lectors de la revista i a "tots els que han guiat la seva vida i l'han omplert d'inspiració". S'ha imposat a la "favorita" Marian Álvarez, protagonista de 'La herida', i a Aura Garrido, de 'Stockholm'.

L'ANY DE JAVIER CÁMARA

Notícies relacionades

Javier Cámara s'ha endut de manera aclaparadora el guardó gràcies al seu professor almerienc entestat a ensenyar anglès als seus alumnes amb cançons dels Beatles, el protagonista de 'Vivir es fácil con los ojos cerrados'."Aquest any ha estat l'any més bonic que he tingut", ha dit l'actor mirant la directora Isabel Coixet, que li ha entregat el premi, i amb qui va rodar 'Ayer no termina nunca'.

La gala, que va celebrar dilluns a la nit la 64a edició a la discoteca Joy Eslava de Madrid, es va iniciar amb bromes de la presentadora, Anabel Alonso, que va començar la nit amb una caiguda, afortunadament sense conseqüències.