J.K. Rowling publicarà la seva segona novel·la sota el pseudònim de Robert Galbraith

L'obra titulada 'El cuc de seda' sortirà a la venda el 24 de juny

L’escriptora J.K. Rowling en la presentació d’una de les seves novel·les.

L’escriptora J.K. Rowling en la presentació d’una de les seves novel·les. / Lefteris Pitarakis / AP

1
Es llegeix en minuts

La famosa escriptora britànica J.K. Rowling, autora de la popular saga del mag Harry Potter, publicarà el pròxim 24 de juny la seva segona novel·la negra sota el pseudònim de Robert Galbraith, segons ha informat aquest dilluns el diari 'The Guardian' a la seva web. 'El cuc de seda' ('The Silkwarm'), que publicarà l'editorial Little Brown, donarà continuïtat a la primera novel·la negra que l'escriptora va treure al mercat amb aquesta identitat falsa, 'El cant del cucut' ('The Cuckoo's Calling'), que li ha reportat elogis de la crítica.

Rowling rescatarà el detectiu privat i veterà de guerra Cormoran Strike i la seva "decidida jove ajudant" Robin Ellacott en un nou cas per desxifrar, en aquesta ocasió la desaparició del novel·lista Owen Quine. La pàgina web del fictici escriptor Robert Galbraith ha anunciat aquest dilluns el nou llibre, del qual avança una petita sinopsi. Per la seva part, l'editorial va assenyalar a 'The Guardian' que es tracta d'una "novel·la de misteri de lectura compulsiva amb continus girs".

Els pseudònims, res de nou

Notícies relacionades

L'ús dels pseudònims no és gens nou. L'anonimat utilitzat per Rowling a 'El cant del cucut' va ser destapat al poc temps pel dominical britànic 'The Sunday Times'. Aquest diari va descobrir la ploma de l'exitosa autora darrere d'aquelles pàgines al fer una investigació iniciada per una filtració a una de les seves columnistes a través de Twitter.

Segons sembla, Chris Gossage, un dels advocats de Rowling, va revelar en una conversa privada a la millor amiga de la seva dona, Judith Callegari --que després ho va tuitejar-- que "la identitat autèntica de Robert Galbraith era, de fet, J.K. Rowling". Hores després que es fes pública la seva autoria, les vendes es van multiplicar.