Anar al contingut

Mor l'actor irlandès Peter O'Toole als 81 anys

L'intèrpret passarà a la història per la seva versatilitat i el seu paper a 'Lawrence d'Aràbia'

Imatges de lactor Peter Otoole de la seva carrera com a actor. / The J-Saw (YOUTUBE)

L'actor irlandès Peter O'Toole, que va donar vida al coronel T.E. Lawrence a 'Lawrence d'Aràbia', ha mort als 81 anys, segons va confirmar aquest diumenge el seu agent, Steve Kenis.

L'intèrpret passarà a la història del cine per la seva versatilitat, i per la seva recordada interpretació del coronel T.E. Lawrence en l'oscaritzada cinta 'Lawrence d'Aràbia', de 1962. "Era únic en el millor sentit i un gegant en el seu camp", va destacar el seu agent.

L'actor va morir aquest dissabte a l'hospital de Wellington, a la capital britànica, després de patir una llarga malaltia, segons va apuntar Kenis, que no va donar més dades sobre les causes de la mort d'O'Toole.

Oscar honorífic

L'actor, que va començar la seva carrera interpretativa a Bristol i Londres als 17 anys i va intervenir en pel·lícules com 'La Noche de los Generales' (1966) o 'El Hombre de La Mancha' (1972), va rebre un Oscar honorífic el 2003 després de vuit nominacions.

De pare irlandès i mare escocesa, la seva data i lloc de naixement sempre han estat envoltats d'imprecisió, i si bé algunes fonts asseguren que va néixer a Connemara (Irlanda), per a altres és oriünd de Leeds (nord d'Anglaterra).

El mateix O'Toole acceptava com a data vàlida del seu naixement el 2 d'agost de 1932.

En l'aspecte personal, O'Toole va maltractar la seva salut amb una confessa addicció a l'alcohol, i la seva dependència del whisky el va situar el 1976 a la vora de la mort, quan li van haver d'extirpar part de l'estómac i l'intestí. 

0 Comentaris
cargando