Jordi Évole: "Que no s'acabi tot amb una destrossa"

El periodista recull el premi Òmnium Cultural de comunicació en la Nit de Santa Llúcia de Manresa i demana que es voti la consulta sense ruptures

Jordi Évole, premi Òmnium de vomunicació en la Nit de Santa Llúcia. / periodico

Jordi Évole, premi Òmnium de vomunicació en la Nit de Santa Llúcia.
Discurs de Jordi Évole, premi Òmnium de comunicació en la Nit de Santa Llúcia.

/

2
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS/ Manresa

En una nit plena de referències eufòriques al 'doble sí', els dos principals guardonats han marcat una certa i educada distància. Si Pagès Jordà ha preferit celebrar el dia "com si fóssim un país normal" i s'ha felicitat per rebre el premi en la vigília del seu 50 aniversariJordi Évoleguardonat amb el premi Òmnium Cultural de comunicació, s'ha marcat, mitg seriós mig de broma, el seu particular i irònic 'sí / no'.

El responsable del programa 'Salvados' i col·laborador d'EL PERIÓDICO ha respost 'sí' a l'autopregunta de si el feia content el premi, i 'no' a la de si se l'esperava. Però els seus matisos han anat més enllà. Évole ha confessat que quan li van trucar d'Òmnium va manifestar la seva estranyesa perquè aquests premis se solen donar a algú "de la mateixa corda". "I no sóc independentista, ni tampoc sóc unionista. I això no és surrealisme [el tema artístic de la gala d'aquest divendres], sinó que és possible. Perquè l'únic que tinc clar és que sóc del Barça i del Baix Llobregat", ha fet broma el periodista.

Seducció

La resposta: li van confessar que tant era, i que de fet volien seduir-lo (a part de la justificació del premi, això sí, que és el reconeixement a com "projecta una imatge tolerant, oberta, plural i al mateix temps reivindicativa, amb un periodisme necessari de denúncia social que no ha renunciat a aquests valors des de la catalanitat").

Bé, Évole potser no s'ha deixat seduir, tot i confessar-se "molt seduïble". Diguem que s'ha prestat a rebre alguna moixaina, i a intentar seduir en reciprocitat als assistents. Perquè ha finalitzat el discurs desitjant "que acabi aquest procés d'una vegada i que votem. I que es voti el que es voti, 'sí/sí', 'sí/no', o 'no' a seques, que tot això no acabi creant bàndoñs, no acabi amb una destrossa i en ruptura, perquè, si no, tot aquest procés no haurà servit per a res".

Grans decisions

Notícies relacionades

El 'sí/sí', amb majúscules, ha estat a càrrec per descomptat de la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que ha proclamat, l'endemà del que ha qualificat com "una nova jornada històrica", que "en un país normal és lògic que la gent prengui democràticament les grans decisions que l'afecten", i per això l'entitat treballarà perquè "l'opció del doble sí, de la llibertat, sigui àmpliament majoritària".

En presència del conseller Mascarell, Casals ha retret les retallades en les ajudes al sector del llibre de la Generalitat però les ha justificat no només per la crisi, sinó també per l'"enorme injustícia fiscal". Mascarell ha aplaudit i ha recordat, en el comiat, de Sissí, l'emperadriu.