Tom Hanks: "Els pirates somalis no tenen res a perdre"

"Si m'haguessin segrestat, com li va passar al capità Phillips, jo m'hauria enfonsat, sens dubte"

L'actor nord-americà protagonitza el film 'Capitán Phillips', sobre el segrest d'un mercant el 2009

L’actor Tom Hanks, que encarna un personatge real a ’Capitán Phillips’.

L’actor Tom Hanks, que encarna un personatge real a ’Capitán Phillips’. / MATT SAYLES (AP)

1
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE / Londres

Tom Hanks torna a entrar en l'òrbita dels Oscars amb el seu treball a 'Capitán Phillips'. La pel·lícula de Paul Greengrass reconstrueix el tens segrest, el 2009, d'un vaixell mercant nord-americà, el 'Maersk Alabama', per pirates somalis.

--Quan va veure el capità Phillips, ¿què li va explicar sobre el segrest? 

--Que el preocupava molt que els segrestadors es quedessin sense una droga estimulant que prenien. Pensava que hauria d'enfrontar-se amb quatre tipus amb mono i armats. Al final va creure que l'anaven a executar. Estava convençut que un d'ells anava a disparar-li. Em va dir que la lliçó que havia tret de l'experiència és que la capacitat per sobreviure que tenim és més gran del que pensem. Ell mateix es va sorprendre de la seva capacitat de resistir.

--¿Què té en comú amb ell?

--Molt poc, la veritat. No accepto papers perquè els personatges s'assemblin a mi en alguna cosa. Els elegeixo perquè em fascinen i aprenc un munt amb ells. M'he preguntat com reaccionaria en circumstàncies similars, i m'hauria enfonsat, sens dubte.

--¿Què opina sobre com ha tractat Paul Greengrass la història?

Notícies relacionades

--Crec que va voler donar-li una perspectiva més tridimensional. Paul creia que el que va passar era una mica més complicat del que semblava. Va pensar que els pirates no només devien fer por. S'havien de saber les seves motivacions. No per justificar el que fan en absolut, però potser sí per comprendre. Són tipus desesperats, que no tenen res a perdre. És un fenomen molt lamentable que avui tenim al món.

>>Llegiu l'entrevista completa amb l'actor Tom Hanks sobre el seu paper a 'Capitán Phillips' a e-Periódico.

Temes:

Tom Hanks