Tom Hanks aspira a l'Oscar

L'actor protagonitza 'Capitán Phillips', que narra el segrest d'un vaixell per pirates somalis

Eduard Ferández brilla en la teatral 'Todas las mujeres', on dóna vida a un penques immadur

Tràiler de ’La Primavera’. / periodico

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

Dues històries basades en fets reals, 'Capitán Phillips' i 'El quinto poder' constitueixen el plat fort de les estrenes d'aquesta setmana, entre les quals també hi ha espai per al cine espanyol, com la deliciosa 'Todas las mujeres', en què Eduard Fernández dóna vida a un penques immadur que s'aprofita de les dones de la seva vida, inclosa la seva mare i la seva psicòloga.

UN TREPIDANT SEGREST A 'CAPITÁN PHILLIPS'

'Capitán Phillips' explica la història real de com el vaixell mercant nord-americà 'Maersk Alabama' va ser segrestat el 2009 per un grup de pirates somalis. En aquest segrest, el capità, Richard Phillips (Tom Hanks), va tenir un paper determinant. L'actor busca el seu tercer Oscar en aquesta cinta de Paul Greengrass, que torna a demostrar la seva habilitat per dirigir pel·lícules desenvolupades en situacions extremes, com ja va fer a 'United 93'.

L'ESCÀNDOL DE WIKILEAKS

Julian Assange, creador de WikiLeaks, queda retratat a 'El quinto poder', que mostra el procés pel qual es va destapar un dels escàndols informatius més grans dels últims anys. La polèmica està servida amb aquesta obra dirigida per Bill Condon, ja que Assange ha carregat contra el film dient que està basat en dades enganyoses i que ofereix una versió esbiaixada del que va passar.

SENTIR LA VELOCITAT AMB 'TURBO'

Dels creadors de 'Madagascar' i 'Kung Fu Panda', arriba 'Turbo', la nova pel·lícula familiar de Dreamworks Animation en 3D. Turbo és un cargol amb un somni curiós: ser el guanyador de les 500 milles d'Indianapolis. Considerat un perdedor, la seva sort canviarà al conèixer una peculiar colla de cargols de carrer.

TOTES LES DONES D'EDUARD FERNÁNDEZ

Nacho (Eduard Fernández) és el protagonista d'aquesta història, un home manipulador i mentider per la vida del qual passen sis dones molt diferents de les quals s'intenta aprofitar. 'Todas las mujeres', que va néixer com una sèrie per al canal TNT (Turner), porta la firma de Mariano Barroso. Al costat d'Eduard Fernández trobem sis actrius excepcionals, entre elles Michelle Jenner Nathalie Poza.

EL QUE AMAGUEN LES GUERRES BRUTES

Amb 'Guerras sucias' ens submergim en el món de les guerres encobertes dels Estats Units de la mà de Jeremy Scahill, periodista d'investigació i autor del llibre supervendes 'Blackwater'. El director Rick Rowley s'atreveix una vegada més amb un reivindicatiu documental que aprofundeix en els conflictes bèl·lics desconeguts per als ciutadans.

UNA HISTÒRIA D'AMOR QUE ÉS UNA QÜESTIÓ DE TEMPS

Als seus 21 anys, Tim (Domhnall Gleeson) descobreix un secret: els homes de la seva família tenen el do de viatjar en el temps a un moment concret del passat. Cosa que Tim aprofitarà per conquistar Mary (Rachel McAdams). 'Una cuestión de tiempo' porta la marca de Richard Curtis, responsable d'èxits com 'Notting Hill' o 'Love Actually'. Les dosis d'humor i amor estan assegurades.

L'ARRIBADA DE LA PRIMAVERA

'La primavera' és un documental que gira al voltant de Carme Fajula i la seva família. Com succeix des de fa generacions, el seu ritme de vida està marcat per la naturalesa. Christophe Farnarier és el director d'aquest documental, que ha passat per festivals com el Documentamadrid i el Festival de Màlaga.

Notícies relacionades

SECRETS DE FAMÍLIA A 'NOS VEREMOS EN EL INFIERNO'

El thriller espanyol 'Nos veremos en el infierno' ha participat en el V Festival de Cine Global Dominicano i és el tercer treball de Martín Garrido Barón. Suau (Raúl Prieto), que acaba de sortir d'un hospital psiquiàtric, torna a casa i descobreix quant ha canviat la seva situació familiar. El seu pare i ell faran un macabre pacte que tindrà greus conseqüències.

Temes:

Tom Hanks