Antonio de la Torre: "Em fa força vergonya aquest país. 'Olé' Catalunya"

"Qui vol alguna cosa sempre troba una fórmula i qui no la vol troba una excusa. Tenim el país que ens mereixem", afirma l'actor a l'entrevista

L’actor Antonio de la Torre, després de la projecció de la pel·lícula Caníbal, del director Manuel Martín Cuenca, presentada avui en la 61 edició del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià

L’actor Antonio de la Torre, després de la projecció de la pel·lícula Caníbal, del director Manuel Martín Cuenca, presentada avui en la 61 edició del Festival Internacional de Cine de Sant Sebastià / Juan Herrero (EFE)

1
Es llegeix en minuts
OLGA PEREDA / Sant Sebastià

El camaleònic Antonio de la Torre, simpàtic en la distància curta, s'ha omplert de serietat. Ho ha fet en la sòbria 'Caníbal', donant vida a un sastre curt en paraules que amaga a dins un monstre: assassina dones i se les menja. Ara bé, ¿què passaria si el dimoni s'enamorés? Aquesta és la pregunta que el director Manuel Martín Cuenca planteja en la pel·lícula, on l'actor malagueny fa un dels papers més intensos de la seva carrera. Tant, que adverteix: "No estic preparat per parlar del meu personatge".

Vostè és molt combatiu a Twitter. Políticament parlant.

–¿Només a Twitter? És que som un país envejós, mesquí. Envegem Bárcenas perquè ell ha robat 30 milions i nosaltres només tres. Ens falta tenir consciència com a societat. Ens falta empatia. Som un país molt queixós i poc amant de les nostres coses. Manolo (Martín Cuenca, el director de 'Caníbal') ha estat a Romania i allà li expliquen meravelles de Balagueró. ¡A Romania! Parlem d'Almodóvar, que és un 'puto' ambaixador i fa una marca Espanya de collons. D'acord, et pot agradar o no 'Los amantes pasajeros', però n'hem d'estar orgullosos, collons.

El veig cremat.

Notícies relacionades

–Em fa força vergonya aquest país. Catalunya, ¿sap què li dic? ¡'olé' Catalunya i 'olé' Barcelona! Sempre dic el mateix: qui vol alguna cosa sempre troba una fórmula i qui no la vol troba una excusa. Ja està bé. Tenim el país que ens mereixem. I podríem ser el que volguéssim. Ja està bé.

>> Llegiu l'entrevista completa a Antonio de la Torre a e-Periódico.