PARTICIPACIÓ DE LA 'BAILAORA' EN L'ACTE OFICIAL DE L'ONZE DE SETEMBRE

Karime Amaya actuarà en la Diada

La reneboda de Carmen Amaya és la protagonista de 'Bajarí', la pel·lícula d'Eva Vila

La bailaora Karime Amaya, en un fotograma de ’Bajarí’.

La bailaora Karime Amaya, en un fotograma de ’Bajarí’. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La bailaora Karime Amaya, la reneboda de Carmen Amaya, serà una de les participants de l'acte oficial de la Diada. Al parc de la Ciutadella, l'explosiva artista actuarà acompanyada pels mateixos músics que amb ella protagonitzenBajarí(Barcelona en caló), una pel·lícula documental que patrocina El PERIÓDICO amb motiu de la seva estrena oficial, el 13 de setembre vinent a les sales comercials de tot Espanya. Abans, el dia 10, el diari preestrenarà la cinta per als seus subscriptors, al cine Aribau.

La celebració de l'11 de setembre segueix sent per al director artístic de l'acte oficial de la Diada, Joan Ollé, el moment que parlin els artistes. I quina ocasió millor que l'Any Carmen Amaya (amb el qual es commemora el 50è aniversari de la seva mort), per treure de l'oblit la genialbailaora, i de la mà d'un familiar tan directe.

EL SOMNI D'UN NEN /Bajaríés un emotiu viatge al cor del flamenc a través dels ulls de Karime Amaya i d'un nen gitano de 5 anys que somia tenir les seves botes debailaor. El film, de la cineasta barcelonina Eva Vila, va tenir la seva estrena mundial el novembre passat al Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam (IDFA). La cinta ja s'ha exhibit al Festival de Cine de Guadalajara (Mèxic), al de Màlaga i al Mediawave (Hongria) i acaba de concursar, el 23 d'agost, en la secció oficial Documentals del Món, del Festival de Cine de Mont-real. Demà desembarcarà a Jonkoping (Suècia) i dos dies després serà l'encarregada d'inaugurar el Festival de Flamenc de Bilbao.

Notícies relacionades

A més a més, el documental està seleccionat per al certamen de Yamagata (Japó), que se celebrarà a l'octubre, la mostra més important de l'Àsia, de caràcter bianual i en què només competeixen 15 títols. I el novembre vinent també viatjarà a la Flahertiana de Rússia.

PREMIADA AL DOCS /Bajaríja va obtenir la menció especial del jurat al Docs Barcelona. I després de la seva projecció a la Filmoteca, el maig passat, Karime Amaya i la seva mare, Winy (la neboda de Carmen Amaya), van oferir una actuació davant la mateixa sala, acompanyades per la resta de l'elenc del cartell, gràcies a la col·laboració de l'Acadèmia de les Ciències i les Arts del Flamenc i de la Fundació Tablao Cordobés.