El llegat de Tom Sharpe es queda a Palafrugell

L'alcalde la localitat anuncia que els documents i objectes personals de l'autor anglès seran d'accés públic

Tom Sharpe, el 2011, a casa seva a Llafranc.

Tom Sharpe, el 2011, a casa seva a Llafranc. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

El llegat de l'escriptor britànic Tom Sharpe, mort el juny passat a Palafrugell, on residia des de feia 18 anys, es quedarà finalment en aquesta localitat, segons ha informat el seu alcalde, Juli Fernández, que ha especificat que els objectes personals i documents de l'autor, els seus manuscrits i correspondència, podran ser consultats pel públic.

Fernández s'ha reunit amb l'hereva del material literari i dels efectes personals del llegat, la doctora Montserrat Verdaguer, que va atendre Sharpe els últims anys i es va convertir en una bona amiga seva. L'escriptor va especificar en el testament que el llegat havia de formar part d'una fundació que, finalment, s'establirà a Palafrugell. L'alcalde ha confirmat que la localització de la futura entitat podria ser la Biblioteca Municipal, l'ampliació de la qual està prevista que es faci el mes vinent.

Notícies relacionades

Segons Fernández, el primer pas serà establir quina és la totalitat del llegat i per fer-ho la doctora Verdaguer es desplaçarà a Anglaterra i Sud-àfrica per recopilar objectes i documents i emprendre després la seva catalogació.

Des de l'any 2001, Verdaguer ha estat recollint el dia a dia de l'escriptor en quaderns, així com la seva correspondència, els seus escrits i els articles que parlaven de la seva figura. En total compta amb 183 quaderns sobre la vida de l'escriptor a Palafrugell, que podrien formar part d'un Espai Sharpe a la Fundació i que s'hauran de completar amb documents sobre les seves etapes a Cambridge, Sud-àfrica i Northumberland.