Pep Albanell rep un premi a la seva trajectòria

La Setmana del Llibre en Català rendeix homenatge a l'escriptor de llibres infantils com 'La guia fantàstica'

L’escriptor Pep Albanell.

L’escriptor Pep Albanell.

1
Es llegeix en minuts

Pep Albanell, conegut també pel seu pseudònim, Joles Sennell, rebrà el premi Trajectòria que atorga la comissió organitzadora de la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català. El guardó que destaca personalitats vinculades a la cultura catalana serà entregat a Albanell el 12 de setembre a la Setmana del Llibre en Català instal·lada a la avinguda de la Catedral de Barcelona.

Notícies relacionades

Pep Albanell (Vic, Osona, 1945) és un referent per a diverses generacions de nens i joves. Ha publicat més de 70 llibres per a aquest públic entre els quals figuren 'La guia fantàstica' o 'El Barcelonauta'. La seva obra no obstant s'estén a diversos gèneres. Albanell ha publicat poesia, narrativa, teatre, assaig i guions de cine.

En la dècada dels anys 70 va ser un dels més actius impulsors del gènere fantàstic en la literatura infantil. D'aquell període daten obres com 'La guia fantàstica', 'El bosc encantat', 'La rosa de Sant Jordi' (Premi Nacional de Literatura Infantil 1990), totes elles firmades amb el seu pseudònim Joles Sennell. Entre els seus últims títols destaca 'El gallifoscam', 'El follet Bambalambà', 'Història d'una bala' i 'El jardí de música i cristall'.