Pulitzer de fotografia per a Manu Brabo

El jurat reconeix la seva cobertura de la guerra civil a Síria, amb "imatges memorables captades en extrem perill"

Manu {Brabo}, el mes de novembre passat.

Manu {Brabo}, el mes de novembre passat. / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El fotògraf espanyolManu Brabo ha estat guardonat amb elPulitzer de fotografiaper la seva cobertura de la guerra de Síria. El jurat del prestigiós guardó va destacar que el seu treball va captar "imatges memorables en extrem perill". 

Manu Brabo recull el testimoni a Javier Bauluz, que el 1995 va ser el primer fotoperiodista espanyol premiat amb el Pulitzer pel treball realitzat a Ruanda juntament amb altres companys d'Associated Press.

La cobertura de Manu Brabo en zones de conflicte el va portar el 2011 a Líbia, on les forces lleials a Muammar Gaddafi el van interceptar el 5 d'abril quan viatjava en el mateix vehicle amb dos companys nord-americans, James Foley i Clare Morgana Gillis, i el també fotògraf sud-africà Anton al-Harmmel. Tots quatre van ser retinguts i segrestats, i van ser alliberats el 18 de maig d'aquell any.

Altres premiats

Notícies relacionades

A més de Manu Brabo, aquest any els Pulitzer també han reconegut la tasca d'altres fotògrafs en el mateix conflicte: Rodrigo Abd, Narciso Contreras, Khalil Hamra i Mohammad Muheisen, tots ells d'Associated Press, "per la seva convincent cobertura de la guerra civil a Síria, captant imatges memorables en extrem perill". 

En aquesta edició també estaven nominats per al Pulitzer de fotografia 'The Denver Post' per la seva cobertura durant la matança en un teatre d'Aurora, Colorado, durant l'estrena de l'última pel·lícula de Batman i Tyler Hicks, de 'The New York Times', per les seves fotografies sobre la destrucció de Gaza després d'un bombardeig per part d'Israel.