El portal 'Viasona' es consolida com a líder en el sector de la música catalana

La pàgina ha superat les 40.000 cançons registrades a la seva base de dades i els 83.000 lectors únics mensuals

El portal web de la música catalana

El portal web de la música catalana / VIASONA

1
Es llegeix en minuts
LUANA VALLS / Barcelona

'Viasona' és una enciclopèdia de música catalana que es pot consultar a través d'internet. Ara, després de dos anys de funcionament i segons dades de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), després de superar les 40.000 cançons registrades i els 83.000 lectors únics mensuals, s'ha convertit en el portal líder en la seva especialitat.

Batent rècords

Notícies relacionades

Un dels impulsors d'aquest projecte, Joan Camp, assegura que "Viasona avança al ritme esperat i cada vegada compta amb més bon posicionament dins de la xarxa". En aquests dos anys, el portal ha doblat el nombre de cançons que tenia inicialment i ha passat de tenir 3.000 a 5.300 àlbums a la seva base de dades. A més, la meitat d'aquests discos ja disposen d'una portada en format imatge. "No és gens descartable que el projecte sobrepassi les 50.000 cançons i els 100.000 usuaris únics mensuals al llarg d'aquest 2013", explica Camp. Segons ell, l'èxit d'aquest portal és degut a la implicació dels diferents protagonistes de la xarxa, "sense la seva col·laboració no seria possible registrar tants continguts ni estar tan al dia".

Material inèdit

El treball que està fent 'Viasona' és únic i es tracta d'una iniciativa totalment privada. Fins ara, han aconseguit recopilar un 50% del material inèdit que hi havia a la xarxa i l'han digitalitzat per posar-lo a l'abast de tothom. A més, a través de diferents plataformes musicals com Spotify, iTunes o Youtube permeten als lectors escoltar de manera gratuïta els grups catalans que tenen presència en aquestes xarxes.