Pedro Guerra celebra els seus 30 anys de carrera

L'autor de 'Golosinas' publicarà un triple disc en directe, amb sis peces inèdites i diversos duos

El cantautor canari, interpretant en exclusiva per a EL PERIÓDICO ’Caperucita roja’. / TUDELA / SOTOS / FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL/ Barcelona

Pedro Guerra compleix 30 anys de trajectòria. 'Guerrejant' sense treva. I per celebrar-ho publicarà el 9 d'abril un triple disc, batejat directament '30 años'. En total inclourà 54 cançons, sis d'elles inèdites, així com alguns duos i peces rescatades dels seus inicis, de la seva època a Taller Canario. Tots els temes han estat gravats en directe, en diferents ciutats i països com Espanya, Costa Rica, Colòmbia, Puerto Rico, Bolívia, Veneçuela i els Estats Units.

En el llançament hi participen artistes com Enrique Bunbury, Ana Belén, Lenine, Javier Álvarez, Ángel González, Luis Eduardo Aute, Andrés Suárez, Javier Ruibal, Silvio Rodríguez, Pedro Aznar, Chico César, Estrella Morente, Josemi Carmona, Andrés Molina i Rogelio Botanz. Que, de fet, no són ni tan sols tots els que alguna vegada han compartit muses i partitures amb el cantautor.

Debut als 14 anys

Notícies relacionades

Han passat tres dècades des que Pedro Guerra va començar a cantar a les illes, per unir-se després als seus companys de Taller Canario. Però ja abans, als 14 anys, va compondre la música de la seva primera cançó ('Cathaysa') amb lletra del seu pare. I als 16 va ser quan va començar a foguejar-se amb els directes, cantant a les festes i els locals de les Canàries.

L'autor d'inesborrables 'hits' com 'Contamíname' i 'Golosinas' va publicar el seu últim disc el 2011, titulat 'El mono espabilado'. I si a l'anterior, 'Vidas' (2008), el 'leitmotiv' era la seva situació personal (la família, la paternitat...), en aquest el que analitza és l'evolució de l'home i, sobretot, el seu cervell, "perquè finalment és el motor de tot: dels sentiments més íntims, de les idees religioses i polítiques, i de la manera de viure els seus efectes. Aquesta idea m'ha estat rondant insistentment, i bona part del compacte gira entorn d'això", va explicar llavors a aquest diari.