Rufus Wainwright: "El meu gran somni des de petit era protagonitzar el musical 'Annie'"

El cantant presenta un documental d'homenatge a la seva mare, Kate McGarrigle

"Després de ser violat, no vaig tenir sexe durant 10 anys. I probablement això va ser bo, em va protegir de la sida"

Rufus Wainwright, en una imatge promocional.

Rufus Wainwright, en una imatge promocional. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
NANDO SALVA / Berlín (enviat especial)

El maig del 2011, el refinat músic popRufus Wainwright va organitzar un concert en memòria de la seva mare, la cantant i compositora Kate McGarrigle, morta a causa del càncer un any abans. La directora Lian Lunson va filmar l¿esdeveniment i el va convertir en el documental Sing me the songs that say I love you, presentat ahir a la Berlinale.

Preguntat per si li agradaria que la seva filla es dediqués també a la música, respon: "Dependrà d'ella. Jo sempre vaig estar molt disposat a pujar a un escenari. El meu gran somni des de petit va ser protagonitzar el musical 'Annie'. Si la meva filla té la mateixa vocació, no la reprimiré. Però tampoc la vull forçar. I, sincerament, no estaria malament que en aquesta família hi hagués més advocats...

Notícies relacionades

Rufus Wainwright va ser violat als 14 anys, i sempre ha parlat de manera molt oberta sobre això. No obstant, reconeix que aquest fet el va marcar: "Durant 10 anys ni tan sols hi vaig pensar fins que un dia vaig comprendre que tota la meva vida havia estat marcada per aquest fet. Vaig decidir que havia de lidiar amb això, i ho segueixo fent. Per una altra part, va passar el 1996, i jo no vaig tenir sexe durant els següents 10 anys. Probablement va ser una cosa bona donada l'època, perquè l'abstinència em va protegir de la sida. Això no vol dir que ser violat salvés la meva vida. Però aquí estic, molt feliç".

>> Llegiu l'entrevista completaa Rufus Wainwright a e-Periódico.