TCN torna als anys 20

Desigual va exhibir peces amb detalls ètnics i gràfics antics

DESIGUAL.Una parella en una deles desfilades de la marca.

DESIGUAL.Una parella en una deles desfilades de la marca. / JULIO CARBÓ

3
Es llegeix en minuts
Carmen Muñoz

Molta frescor i molt color es van veure ahir en la segona jornada de la fira 080 Barcelona Fashion, en què van ocupar la passarel·la vuit creadors. Frescor sobretot en les creacions de Toton Comella, alma mater de TCN, que es va traslladar als anys 20 per inspirar-se en la col·lecció que va exhibir a l'edifici DHUB de la plaça de les Glòries. El jazz, el xarleston, les flappers, els gansters i una estètica que semblava rendir homenatge a l'univers d'El gran Gatsby,van conformar elslooks atrevits i versàtils de TCN.

Camises de dormir de seda amb ratlles i pijames de tallat masculí en blanc i negre van ser les peces estrella. Entre els detalls van destacar les randes superposades amb tul i els patrons de vellut elàstic per a la cotilleria. La firma va tornar a apostar pels clàssics de llenceria de la casa en cotó amb acabats de randes i puntes, que es complementaven amb mitges per sobre dels genolls subjectades per portalligues.

Malgrat que és una firma molt consolidada en el sector de la moda espanyola, TCN tampoc s'escapa de la difícil situació econòmica que viu el país, de manera que l'empresa es vol obrir pas en nous mercats. «Estem mirant cap a la Xina, Dubai. A mi m'agradava el que feia aquí, però quan tot va malament cal replantejar-se el negoci», va explicar Toton Comella al final de la desfilada. «Són passos que s'han de fer per sobreviure», va afegir. La firma compatibilitzarà els seus nous projectes empresarials amb la seva presència a les passarel·les de Madrid i Barcelona.

Bar Refaeli va ser l'estrella de la col·lecció presentada per Desigual, molt sofisticada amb elements de randes, cretones i lluentons en formes entallades i de tub. En algunes peces van manar els tons caquis i crus combinats amb detalls ètnics i molta barreja de materials. La firma va mostrarlooks amb referències a gràfics antics en patrons actuals, amb novetats com extractes decollages confeccionats amb trossos de revistes, frases divertides i cors.

PANTALONS FALDILLA / El modista català Josep Abril va presentar 28 loo­ksd'home en què va voler combinar l'estil ètnic amb el de ciutat. Una col·lecció que a simple vista podria semblar austera pels colors neutres, negres, grisos i blau Klein, però que no ho és. En les peces, els patrons molt treballats giren sobre si mateixos i estan confeccionats en materials d'alta qualitat com llanes i feltre. Les peces es poden relacionar les unes amb les altres, els pantalons es poden convertir en faldilles i les camises es poden transformar en saris. El dissenyador no va defraudar amb la seva aposta.

Durant la jornada també va presentar les seves propostes Sur, la firma rere la qual s'amaga la dissenyadora Laura Figueras, que va oferir una col·lecció inspirada en el sud del Japó. Va presentar uns patrons molt estructurats i gràfics, confeccionats en pell i llanes angleses. La creadora va optar preferentment pels colors negre, blau i vermell.

BRAIN & BEAST S'INSPIRA EN ELS 80 / Ángel Vilda, César Olivar i Verónica Raposo, els tres dissenyadors que s'amaguen sota la firma Brain & Beast, van oferir una exhibició de peces inspirades en els anys 80, amb molt color i estampats. A la primera fila s'hi va poder veure Paris Hilton, que no es perd cap de les sortides del seu nòvio, River Viperi, que va desfilar per a la firma.

Notícies relacionades

Justicia Ruano tampoc va defraudar amb unes creacions confeccionades en cuir combinat amb puntes i brodats, encara que també va mostrar alguns conjunts de brusa i faldilla en tons grisos.

Per a la jornada d'avui estan previstes les desfilades de Katarina Grey, Jan Iú Més for Punto Blanco, Who, Miriam Ponsa, Alexis Reyna, Zazo & Brull, Juan Pedro López, Schip­per/ Arques i Custo Barcelona, que serà l'últim a desfilar.