La passarel·la de moda 080 Barcelona Fashion

L'Hospital de Sant Pau acollirà la pròxima passarel·la

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

L’Hospital de Sant Pau de Barcelona. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ
BARCELONA

El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau, actualment en rehabilitació, acollirà la pròxima edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion, que se celebrarà al juliol. Miquel Rodríguez, gerent del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (entitat organitzadora del 080, dependent de la Generalitat), va explicar ahir que la cita de moda servirà d'alguna manera per «inaugurar» el recinte, ja que des que es van iniciar els treballs de rehabilitació el 2009 no ha acollit un esdeveniment d'aquesta envergadura. De fet, quan se celebri la passarel·la, estaran en obres tres o quatre pavellons.

Notícies relacionades

El 080 ocuparà sis pavellons i un jardí d'aquest recinte modernista de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, declarat patrimoni mundial per la UNESCO. L'espai total destinat a la passarel·la de moda serà superior al d'aquesta edició, que se celebra a l'edifici DHub (Disseny Hub Barcelona) de la plaça de les Glòries, conegut popularment comlagrapadora. Com en aquest cas, el 080 servirà per oferir entorns diferents de Barcelona «amb una perspectiva econòmica», va afegir Rodríguez. Un dels principals objectius de la Generalitat amb la passarel·la és fomentar la internacionalització de la moda catalana, potenciant la imatge de Barcelona. La Generalitat aporta el 70% dels 1,1 milions d'euros de pressupost del 080. La resta prové dels patrocinadors i de la inscripció dels dissenyadors i empreses.

Segons Rodríguez, «encara està per definir» si la propietària de l'hospital, la Molt Il·lustre Administració (MIA) -formada per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i el Capítol Cardenalici- cedirà l'espai o cobrarà un lloguer per a la celebració de les desfilades del juliol. En el cas de l'edifici DHub, es paga un lloguer de 30.000 euros.