Carmen Cervera prorroga un any més la cessió gratuïta de la seva col·lecció

Les obres propietat de la baronessa seguiran al museu Thyssen de Madrid amb la col·lecció del baró, adquirida el 1993

1
Es llegeix en minuts

La baronessaCarmen Thyssen-Bornemisza prorrogarà un any lacessió gratuïta a l'Estat de la sevacol·lecció privada, composta per 460 obres, 240 de les quals s'exhibeixen al Museu Thyssen-Bornemisza. "Jo no me'n vull anar del meu país", ha assegurat avui.

Tot i que té "moltes ofertes d'altres països", la baronessa ha manifestat el seu desig que la seva col·lecció privada es continuï exhibint amb la del baró Thyssen al museu.

Carmen Thyssen ha insistit que el que més la preocupa és deixar "les coses arreglades" als seus hereus, però ha reconegut que amb la situació econòmica actual no pot fer altra cosa que prorrogar la cessió.

Notícies relacionades

Amb la decisió adoptada per la baronessa comença el tercer any consecutiu d'una cessió gratuïta que s'uneix al període d'11 anys des que es va firmar la primera concessió perquè la col·lecció privada de Carmen Thyssen s'exhibís al museu madrileny.

La baronessa va rebutjar a finals del 2010 una oferta de l'anterior Ministeri de Cultura, dirigit per Ángeles González-Sinde, per llogar la seva col·lecció durant dos anys per una quantitat fixada segons el càlcul que es va establir per al lloguer de la col·lecció del baró Thyssen abans que fos comprada per l'Estat el 1993.