El món de la cultura catalana lamenta la mort d'Anna Lizaran

El conseller Mascarell qualifica l'actriu d'"enorme, gegantina, extraordinària, generosa, compromesa i vital"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una inauguració al desembre.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una inauguració al desembre. / MAR ROCABERT (ACN)

2
Es llegeix en minuts

El món de lacultura catalana lamenta lamort d'Anna Lizaran, als 68 anys, a causa d'un càncerAnna Lizaran. El conseller de Cultura,Ferran Mascarell, ha expressat avui el seu condol per la mort de l'actriu, que ha qualificat d'"enorme, gegantina, extraordinària, generosa, compromesa i vital".

"És impossible explicar-nos culturalment sense explicar el que la Lizaran ha representat en els últims 40 o 50 anys", ha afegit el conseller en declaracions a Catalunya Informació. "Estem parlant d'una de les actrius més grans del nostre teatre, sense exagerar, era tan gran que no hi ha adjectius exactes,una actriu enorme, gegantina", segons el conseller Mascarell.

Sobre la transcendència que Lizaran ha tingut per al teatre i el cine, Mascarell ha afirmat que "és impossible escriure la història del teatre sense explicar el paper interpretatiu de la Lizaran", de la qual ha destacat la seva "personalitat extraordinàriament generosa, compromesa i vital".

La consellera de Benestar Social i Família,Neus Munté, ha expressat al seu compte de Twitter el seu condol per la mort de Lizaran. "L'aplaudiment més llarg per a Anna Lizaran i per a tot l'art que ens ha deixat. Una gran pèrdua. Un buit", ha escrit Munté.

El director teatralJoan Ollé ha exalçat el treball i la personalitat de Lizaran i el seu punt "subversiu, era una persona que s'ho prenia tot molt seriosament, però que ningú ho hauria dit perquèho feia tot fàcil". "Era massa nena per morir-se", ha lamentat Ollé.

La també actriuSílvia Bel ha qualificat la mort de Lizaran de "tristíssima notícia", i ha destacat que amb Lizaran desapareix "talent i coratge d'una vida sencera dedicada al teatre. La trobarem a faltar".

El TNC, el seu últim escenari

Notícies relacionades

L'escriptor, guionista i autor teatralAlbert Espinosa ha anunciat que diumengeli dedicaran dues funcions de la seva obra 'Els nostres tigres beuen llet' que es representa des del desembre al TNC, on Lizaran va rebre nombrosos aplaudiments, els últims amb la seva extraordinària interpretació a l'obra 'Agost'. Espinosa ha escrit al seu Twiter: "Demà serà un honor trepitjar el seu últim escenari. Gràcies per tot".

L'actor i director teatralJoan Lluís Bozzo ha destacat que "d'Anna Lizaran es poden recordar tants i tants papers reeixits, però a mi em ve a la memòria aquella divertidíssima i múrria Bella Helena", en referència a una de les més famoses operetes del francès Jacques Offenbach que Bozzo va adaptar i que va protagonitzar Lizaran el 2001.