09 jul 2020

Anar al contingut

'Incendis', crònica d'un gran èxit teatral

Clara Segura i Julio Manrique, els protagonistes de l'obra, conversen sobre el seu apassionant viatge escènic

JOSÉ CARLOS SORRIBES / Barcelona

Dijous, dia 5, torna 'Incendis' al Romea. Deu mesos després de la seva gran estrena torna la tragèdia contemporània del canadencolibanès Wadji Mouawad a la qual Oriol Broggi va posar un màgic i poètic vol. L'epopeia de dos germans que busquen els seus orígens en un país en guerra del Pròxim Orient va atrapar el públic del Romea i el de la seva trentena de bolos per Catalunya.

EL PERIÓDICO va reunir els seus dos protagonistes, Clara Segura i Julio Manrique (també director del Romea), perquè fessin la seva crònica d'un gran viatge professional i també personal.

L'elecció d''Incendis'

-- Clara Segura: Va ser casualitat. Teníem un altre projecte però no es va poder concretar. Estàvem una mica nerviosos pensant en què fèiem.

--Julio Manrique: Sí, hi va haver un problema de drets. Jo tenia un forat gran en el meu primer any al Romea. Ens en vam anar a sopar aquí al costat del teatre amb l'Oriol i, menjant uns raviolis, vam arribar tots tres per vies diferents a la mateixa obra. Quan feia 'Hamlet', el meu company Ramon Vila es va escapar amb Xavi Ruano [actor d''Incendis'] a Avinyó a veure l'obra i la resta de la trilogia de Mouawad. Em van dir que era l'hòstia. Jo vaig preguntar si era possible portar 'Incendis' o 'Littoral'. Impossible per preu i altres coses.

>>Llegiu l'entrevista completa amb Clara Segura i Julio Manrique sobre 'Incendis' a e-Periódico.