GUARDÓ LITERARI

El periodista Albert Forns guanya el premi Documenta

Segons el jurat, 'Albert Serra (la novel·la no el cineasta)' és una "obra renovadora, original i brillant"

1
Es llegeix en minuts

La novel·la'Albert Serra (la novel·la no el cineasta)', del periodista Albert Forns (Granollers, 1982), "una obra renovadora, original i brillant", segons el jurat, ha guanyat per unanimitat elpremi Documenta. Després de quedar deserta l'última convocatòria del guardó, l'obra vencedora ha estat celebrada com una "guspira d'esperança en el relleu generacional" pels membres del jurat, format per Josep Cots, Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal i Eugènia Broggi.

'Albert Serra (la novel·la no el cineasta)', que publicarà l'editorial Empúries, és una creació literària que beu de la postmodernitat però que aplica la ironia i el sentit de l'humor i presenta una visió aguda, intel·ligent i profunda de la societat i l'art contemporani català, amb referències a artistes com Salvador Dalí i Miquel Barceló. 

Notícies relacionades

Segons elllibreter Josep Cots, ànima del premi i de la llibreria que porta el seu nom, la novel·la de Forns segueix una de les màximes del guardó: "Cada nova generació té punts de vista diferents sobre la vida i el món, i critica la generació precedent amb ànim renovador i canviant". 

Albert Forns és autor d'un poemari ('Busco L que em gemini') i a la primavera publicarà 'Ultracolors'.