LLETRES

Ernest Benach guanya el premi d'assaig Josep Vallverdú

El expresident del Parlament comparteix el guardó amb l'exdelegat del Govern a Lleida Miquel Pueyo

L’expresident del Parlament Ernest Benach.

L’expresident del Parlament Ernest Benach.

1
Es llegeix en minuts

Amb l'obra'Mors certa, hora incerta. De l'Edat Mitjana a la societat xarxa', els republicansErnest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, iMiquel Pueyo, exdelegat de la Generalitat a Lleida, han guanyat elpremi d'assaig Josep Vallverdú que convoca l'Ajuntament de Lleida i en què col·labora la Diputació. 

El jurat ha fet públic aquest divendres el veredicte dels premis literaris de Lleida, que inclouen també el de poesia i que ha guanyat la barcelonina Àngels Marzo Torres, col·laboradora de mitjans de comunicació a Lleida i de la càtedra Màrius Torres de la Universitat de Lleida (UdL).

La mort digital

Notícies relacionades

Enabsència de Benach, Pueyo ha explicat que l'assaig planteja com els éssers humans afrontenla mort en un recorregut que comença a l'alta edat mitjana i acaba a les xarxes socials. En l'assaig, els dos autors, que es coneixen des de fa 30 anys, analitzen com s'està gestant una legislació i activitat empresarial sobre ladesaparició diària de persones que tenen perfil i identitat digital en el món d'internet.

SegonsPueyo, és bo preguntar-se si als éssers humans, igual que prenen decisions sobre les possessions i expressen desitjos per després de la mort, els convé prendre'n sobre la seva identitat digital. "Si no els prenem nosaltres, els prendran els que vinguin al darrere o no els prendrà ningú, de manera que correm el risc de convertir-nos sense ganes en una espècie dezombis digitals", ha assenyalat.